Kako je ustvari nastao Lafaboo? 

Tvrtku smo osnovali još 2000. godine. U početku smo se bavili nečim sasvim drugim sve dok naša direktorica nije krenula u potragu za drvenom kućicom za lutke za svoju tada četverogodišnju curicu i odlučila na sve načine doći do nje. Budući da takvih kućica nije bilo za kupiti u Hrvatskoj, morala je po nju u inozemstvo. Malo po malo, počeli smo istraživati tržište i vidjeli smo da kod nas postoji nedostatak lijepih i kvalitetnih igračaka, igračaka koje su malo drugačije i koje će u djeci probuditi ono najvažnije... maštu i želju da igra nikad ne prestane.

Tako smo 2010. postali zastupnici za Le Toy Van. Le Toy Van je renomirani engleski brend drvenih igračaka prisutan u više od 30 zemalja u svijetu. Tada je takva vrsta igračaka bila potpuni boom na hrvatskom tržištu, a čak i dan danas kod nas ne postoji niti jedan pravi konkurent za neke Le Toy Van proizvode.

Međutim, kako Le Toy Van pokriva jednu sferu igračaka, kako bi proširili ponudu, odlučili smo se malo orijentirati na didaktiku, puzzle, društvene igre i slično, ukratko sve ono što Le Toy Van nema u svojoj ponudi. Tada je na scenu stupio Janod.

Nakon dugotrajnih pregovora, 2013. godine postali smo zastupnici za Janod. Janod je francuski brend prisutan u više od 50 zemalja u svijetu specijaliziran za izradu drvenih igračaka i kartonskih puzzli poznat po svojim atraktivnim pakiranjima i pristupačnim cijenama.

Sa Janodom smo pokrili velik dio onoga što nam je nedostajalo kod Le Toy Van-a međutim, tada nam se otvorila mogućnost da pokrijemo još jedan dio tržišta koji nismo s ova dva brenda - da počnemo raditi s igračkama od tkanine namijenjenim prvenstveno malenima.

Tako je 2014. došao Lilliputiens. To je belgijski brend u koji se gotovo svi zaljube kada ga vide zbog prekrasnih kombinacija boja, samih likova i dizajna igračaka. Lilliputiens je prvenstveno namijenjen bebama ali ima jedan dio igračaka i proizvoda koji su namijenjeni djeci predškolske i školske dobi.

S ova smo 3 brenda imali zaista raznoliku ponudu igračaka međutim, uvijek ima još nešto što se može ubaciti :) 

 

I tako je nastao Lafaboo.

I tu negdje naša priča staje. U stvari ne staje. Tek počinje. Jer dječja mašta i želja za igračkama nema granica i zato smo tu mi - kako bi svim tim malenim kreativcima, znatiželjnim glavicama, princezama i prinčevima ponudili kvalitetne igračke visoke kvalitete i tako doprinijeli njihovom razvoju i sretnom odrastanju. :)

A sada ono što moramo...

Točka Sna d.o.o. za snimanje i distribuciju filmova i videofilmova
Fallerovo šetalište 22
10 000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 84098788294
MBS: 080371587

Žiro račun otvoren kod Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Paromlinska 2,
IBAN: HR4823600001101457689
Upisano u registar Trgovačkog Suda u Zagrebu rješenjem broj Tt-00/5592-2

Temeljni kapital: 350.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Žiro račun otvoren kod Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb, Račkoga 6,
IBAN: HR5523400091110249890

Član uprave: Marijana Birkić Lovegrove