Početna O nama

Ovo je naša priča...

Sve je krenulo s kućicom za lutke

Kao u puno dobrih priča, i ova priča počinje rođenjem jedne djevojčice. Kako je djevojčica rasla i bila sve zaigranija, njezina mama Marijana poželjela joj je nabaviti nešto posebno. Marijana se prisjetila  drvene kućice za lutke koju joj je tata izradio kada je i sama bila djevojčica, pa je krenula u potragu za tim čarobnim mjestom za igru.

Kako kućicu za lutke nije našla kod nas, zaputila se u istraživanje i predivnu kućicu Le Toy Van našla je tijekom puta u Engleskoj. Od tada kreće uzbudljivo Lafaboo putovanje koje još uvijek traje i koje je brojnim našim mališanima u posljednjih deset godina donijelo puno veselja, istraživanja i igre.

Ljepota igre

Upravo je dječja igra u središtu Lafaboo svijeta igračaka. Znamo da je igra, uz ljubav, najvažnija u odrastanju. Igra budi maštu, oslobađa osjećaje, osnažuje vještine i učenje, razvija odnose.

Igra nas dodatno povezuje s djecom, a  bliskost i toplinu koje zajedno doživimo tijekom igre pamtit ćemo zauvijek. Tako se ljepota igre prenosi iz generacije u generaciju, i čini budućnost vedrijom.

Čarolija Lafaboo igračaka

Svaki od Lafaboo brendova čarolija je za sebe.

I tako je sve krenulo s brendom Le Toy Van, malom londonskom obiteljskom tvrtkom velikog srca. Sve njihove igračke su drvene i etički proizvedene od održivih materijala a prepoznatljivi su po predivnim drvenim kućicama za lutke raznih oblika, veličina, motiva i boja.

Nakon Le Toy Van-a otkrili smo Janod, francuski brand igračaka koji od 1970. dizajnira tradicionalne igračke napravljene od drveta i kartona. Janod se od tada prilagođava potrebama djeteta i prati dječju igru od prve do devete godine njihovog života. Igračke su prepoznatljive po svom vedrom dizajnu i kvaliteti.

Nakon Janoda nam je stigao Lilliputiens, igračke koje dolaze iz Belgije a stvara ih tim kreativnih mama koje stoje iza likova ovog brenda. Oni se nazivaju World of little wonders - Svijet malih likova. Svaki lik ima svoje ime i provlači se kroz cijeli asortiman, pa tako imamo lavića Jacka, žirafu Ziu, flaminga Anais, lemura Georgea, tukana Pabla, nosoroga Mariusa, jednoroga Louise, kravicu Rosalie, magarca Ignacia, koku Opheliu i lisicu Alice. Osim po likovima, Lilliputiens je prepoznatljiv po jarkim bojama koje djeca obožavaju.

Posebno smo ponosni na kreativni Djeco Toys, koji je nam je jedan od dražih brendova. Djeco Toys igračke dolaze iz šarmantnog Pariza gdje dizajneri stvaraju čudesne kolekcije napravljene u suradnji s brojnim francuskim umjetnicima, što ih čini posebnim.

Kaloo je francuski brend luksuznih plišanaca koji su prepoznatljivi po svojoj mekoći i nježnim, pastelnim bojama. 

Sophie la girafe je kultna igračka nastala 1951. godine koja od tada nosi titulu najpoznatije prve bebine igračke. Sophie je proizvedena od 100% prirodne gume dobivene iz lateksa kaučukovca i stimulira svih 5 bebinih osjetila: osjetilo vida, mirisa, dodira, okusa i sluha.

Neodoljive lutke otkrili smo u Španjolskoj koja je jedan od najvećih proizvođača lutki u Europi. Lutke u nama bude osjećaje a igra lutkama je dio svakog odrastanja. Upoznajte se s brendovima koji ni jednog ljubitelja lutki neće ostaviti ravnodušnim, Paola Reina i Guca, premium lutke koje su napravljene od vinila a čija lica su usavršena do najsitnijih detalja.

Skandinavski, nježni Fresk, koji dolazi iz Nizozemske, u svojoj ponudi ima najkvalitetnije i najmekanije stvari za djecu. Fresk najveću pažnju posvećuje kvaliteti svojih materijala koji su u skladu s prirodom, pa ćete tako naići na ruksake napravljene od recikliranih PET boca i na tekstil napravljen od organskog pamuka.

Lafaboo putovanje ovdje ne staje, nastavljamo našu veselu, razigranu, šarenu avanturu i veselimo se svakoj novoj igrački, osmijehu i druženju s djecom. Neka igra nikada ne prestane!

A sada ono što moramo...

Dream Point d.o.o. za trgovinu i usluge
Fallerovo šetalište 22
10 000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 84098788294
MBS: 080371587

Žiro račun otvoren kod Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Paromlinska 2,
IBAN: HR4823600001101457689
Upisano u registar Trgovačkog Suda u Zagrebu rješenjem broj Tt-00/5592-2

Temeljni kapital: 350.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Žiro račun otvoren kod Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb, Račkoga 6,
IBAN: HR5523400091110249890

Član uprave: Marijana Birkić Lovegrove