Početna Lafaboo blog Zašto je Sophie la girafe drugačija od ostalih igračaka?

Zašto je Sophie la girafe drugačija od ostalih igračaka?

Ponedjeljak, 19. lipanj 2023.

Znamo koliko je roditeljima važno da beba bude sretna i ispunjena. Osim toga što pomaže bebama da prestanu plakati kad se pojave prvi znakovi rasta zubića - žirafica Sophie je posebna po još mnogočemu.

Od sastava, dizajna, materijala i boja – Sophie la girafe jednostavno je superiornija od svih igračaka iste namjene, što pokazuje 68 nagrada koje je dobila diljem Svijeta!

Ova igračka 100% je sigurna za vašu bebu, a mame diljem Svijeta je obožavaju.

U nastavku vam donosimo sve odgovore o čudesnoj žirafici Sophie.

Što je to prirodna guma?

Živa tvar i osnova na kojoj počiva kvaliteta ove igračke je 100% prirodna guma. Kao i u slučaju kave, postoji nekoliko vrsta prirodne gume, od kojih svaka ima različita svojstva.

U pogledu njezine kvalitete i sigurnosti, vrsta odabrane gume zadovoljava vrlo stroge mehaničke i kemijske zahtjeve. Omogućava stvaranje čvrstih i mekih proizvoda, ugodnih na dodir, osiguravajući im istodobno elastičnost i sigurnost za bebu.

Koja su svojstva prirodne gume koja se koristi za izradu Sophie la girafe?

Prirodna guma dobivena obradom kaučukovca bogata je izvanrednim svojstvima, među kojima se ističe fleksibilna otpornost jakim naprezanjima. Upravo se zbog tog svojstva koristi u izradi proizvoda koji moraju zadovoljiti zahtjeve visoke kvalitete. Uz to je vodootporna, mekana i ugodna na dodir.

Odakle dolazi prirodna guma koja se koristi za proizvodnju Sophie la girafe?

Prirodna guma dobiva se iz kaučukovca. Svakog jutra u zoru, uzgajivači tradicionalno prate postupak izvlačenja gume iz drveta kucajući njegovu koru.

Plantaže stabala kaučukovca koje se koriste za proizvodnju Sophie la girafe postoje već desetljećima u Maleziji, a u skladu s vizijom i vrijednostima proizvođača, naglasak je stavljen na način obrađivanja stabla.

Koja vrsta boje se koristi za izradu Sophie la girafe?

Boje koje se koriste na Sophie la girafe sastoje se od 100% prirodne gume (iste one koja se koristi za izradu žirafice) i prirodnih pigmenata. Jednom kad se ta dva materijala pomiješaju, oni tvore prehrambenu "boju" koja se koristi za ukrašavanje Sophie la girafe.

Za izradu pjega, ušiju, rogova i kopita koristi se isti smeđi pigment; ružičasti pigment se koristi za izradu usta i obraza; i na kraju, crni pigment za oči.

Može li se Sophie la girafe sterilizirati?

U skladu s onime što piše na pakiranju proizvoda, sterilizaciju Sophie la girafe nije preporučena.

Poznate metode sterilizacije zahtijevaju djelomično ili potpuno uranjanje proizvoda u sterilizacijsku otopinu (kipuća voda ili voda sa sterilizacijskom tabletom), što bi moglo oštetiti proizvod.

Sadrži li Sophie la girafe plijesan?

Sophie la girafe ne sadrži plijesan. Prilikom standardne uporabe proizvoda, nema razloga da Sophie la girafe sadrži ili razvije plijesan.

Kada se Sophie la girafe neispravno koristi (nepoštivanje uputa za čišćenje i/ili uporabu), moguće je da se unutar proizvoda razvije plijesan, ako se voda zadrži unutar nje. Međutim, važno je napomenuti da guma, kao vodonepropusni materijal, ne dopušta prijenos bakterija između unutarnje i vanjske površine proizvoda.

 

Sophie la girafe definitivno je najbolja prva igrčka koju vaša beba može imati, a možete ju pronaći na Lafaboo web shopu.

 

Otkrijte najbolje proizvode za svoju bebu!