Početna Lafaboo blog Zašto održive igračke čine razliku?

Zašto održive igračke čine razliku?

Petak, 09. prosinac 2022.

Što održivost znači i koliko je ona bitna za sve nas? U svijetu koji sve više pati od posljedica uništavanja okoliša uzrokovanog ljudskom aktivnošću, održivost i briga o prirodnom svijetu ključni su ako želimo generacijama koje dolaze osigurati zdravu, zelenu i mirnu budućnost. Održive ili neodržive izbore donosimo svi mi svaki dan, i proizvođači i potrošači, u svim industrijama, uključujući industriju igračaka.

Danas na tržištu skoro pa nema industrije koja se ne bavi tematikom održivosti i skoro sve nastoje postati lideri u svom području, stoga taj put prati i Lafaboo. Vrijednosti kojima se Lafaboo vodi u svijetu igračaka, su prirodni, sigurni i kvalitetni materijali dječjih igračaka, koji se protežu sve od drva, kartona, organskog pamuka, 100% prirodne gume pa sve do recikliranih PET boca.

U nastavku vam donosimo samo neke od dječjih, održivih igračaka koje smo izvdvojili sa Lafaboo web shopa.

1. Aktivna gusjenica - Bambi Stella

Aktivna, dječja gusjenica Stella, čija je unutrašnjost napravljena od 100% recikliranog poliestera s GRS certifikatom, ujedno je i igračka za rano učenje koja uveseljava mališane različitim aktivnostima. Osim toga, pomaže bebama u razvoju motoričkih vještina.

2. Drveno vatrogasno vozilo

Ovo dječje, drveno vatrogasno vozilo posjeduje FSC® cerfitikat, što znači da potječe iz šuma kojima se upravlja odgovorno. Osim što će uz ovo vozilo vaša djeca razvijati motoričke vještine, igra će ih potaknuti da budu kreativna i maštovita.

3. Play&Go 2u1 vreća i podloga za igru - Dusty Blue

Ova dječja podloga za igranje, koja je namijenjena bebama, napravljena je od GOTS organskog pamuka. Osim za igranje, može poslužiti i kao torba za pohranu igračaka ili pelena. Također, jako je praktična i funkcionalna za svakodnevnu upotrebu.

4. Drvena kutija za igračke

Drvena, dječja kutija za igračke, napravljena je od održivog, izdržljivog drva s FSC® certifikatom te ukrašena neotrovnom bojom na bazi vode. Osim što je iznimno sigurna za djecu, biti će super modni dodatak svakoj dječjoj sobi, koja osim za pohranu igračaka, služi i za odmor.

5. Žirafa Sophie Classic

Naša preslatka žirafa Sophie, najbolja prijateljica vaše djece, napravljena je od 100% prirodne gume, od fleksibilnih, obnovljivih materijala i netoksične boje koja se koristi i u prehrambenoj industriji, što znači da je sigurna i prirodna igračka.

6. Konstrukcijski set Developer

Bakoba setovi za djecu, koji imaju STEM certifikat, izrađeni su od netoksične EVA pjene koja u sebi nema ftalata niti drugih štetnih supstanci. Ovaj set koji utječe na razvoj motoričkih sposobnosti i kreativnosti, obožavat će svi mali graditelji.

7. Ruksak Ježić – mali

Fresk dječji ruksaci izrađeni od recikliranih PET boca, sve su što vašoj djeci treba za odlazak u vrtić, školu ili na izlet.

Važne su igračke koje biramo za svoju djecu, jer igra je bitan dio dječjeg razvoja i prirodni impuls sve djece. Djeci uvijek treba dati vremena i prostora da se pravilno igraju, sama ili s drugom djecom, a ono s čime se igraju ne samo da čini razliku za njihov razvoj, već i za planet.

Lafaboo svijet igračaka je tu da bi osigurao djeci sigurno i maštovito djetinjstvo.

LAFABOO SVIJET ODRŽIVIH IGRAČAKA