Početna Lafaboo blog Vrtuljak za krevetić: najbolja igračka za malu bebu

Vrtuljak za krevetić: najbolja igračka za malu bebu

Srijeda, 11. travanj 2018.

Kada malene okice prvi put ugledaju svijet oko sebe sve im je mutno, čudno i novo.

U prvih mjesec dana bebe ne mogu jasno vidjeti predmete i lica koja ih okružuju, no ipak se osjećaju sigurno. Iako su i zvukovi oko njih novi, znaju prepoznati majčin glas - najzvonkiji i najnježniji na svijetu.

Već mjesec dana kasnije njihov vid se izoštrava i počinju uočavati predmete oko sebe. Sada već znaju prepoznati i zvuk usisavača, sušila za kosu, perilice rublja ili kuhinjske nape koje toliko vole da uz njih mogu čak i spavati.

Vrijeme je za prvu igračku!

Kada bebe počnu pratiti zbivanja u okolini, potrebno ih je animirati, pjevati im i puštati glazbu (ovaj put mislimo baš na pravu glazbu ).

Pokušate li ih zabaviti pjesmama različitih glazbenih stilova, one će vam jasno dati do znanja što im se sviđa. Zato neke bebe mrdaju nožicama na rock glazbu, a druge na Beethovena ili Mozarta.

Spremne su za prvu glazbenu igračku koju mame nabave još i prije nego se beba rodi - vrtuljak za krevetić.

Da se razumijemo, bebe i dalje vole usisavač, no i glazba iz vrtuljka sada će im savršeno odgovarati. Dok se plišani, šareni i simpatični likovi lagano okreću u krug, upravo postaju i bebini prvi prijatelji.

U prvih nekoliko mjeseci bebe uče raspoznati i osnovne boje - plavu, žutu, crvenu i zelenu pa je u njihovom svijetu šarenilo jako važno.

I vrtuljici za dječji krevetić izrađeni su u šarenim bojama, dok iz glazbene kutijice u sredini sviraju nježne, dječje melodije koje ih uspavljuju.

Bebe su znatiželjne te od najranijih dana razvijaju maštu gledajući svijet oko sebe upijajući sve što vide.

Lilliputiens plišano društvance na vrtuljku

Lilliputiens vrtuljak za krevetić

Louise vrtuljak                                                     Jef vrtuljak

Najbolji prijatelji, Louise, Cesar, Jef i Alice glavni su likovi Lilliputiens vrtuljaka za krevetić i napravljeni su upravo za sve znatiželjne bebe koje vole istraživati svijet oko sebe. Ovo simpatično društvance je kao stvoreno za otkrivanje boja, oblika i zvukova:

  • Na vrtuljku vise igračke koje se u različitim smjerovima rotiraju na melodiju “La vie en rose”, a istovremeno služe i za animiranje bebe.
  • Nakon šest mjeseci djeca su već jako aktivna. Posežu za stvarima u okolini i sve stavljaju u usta jer im izbijaju i prvi zubići. Između ostalih plišanaca koji vise s vrtuljka, bebe će moći će posegnuti i za fluorescentnim prstenima koje mogu grickati.
  • Osim prstena, plišanci sadrže šuškavi papir presvučen tkaninom, a šuškanje je također jedan od bebinih najdražih zvukova.
  • S vrtuljka visi i maleno ogledalce koje će privući bebin pogled, te će u njemu naučiti prepoznati svoj odraz i lik. To je zaista zabavno.

Vrtuljak se može lako pričvrstiti držačem za mobile koji se kupuje odvojeno, a zvečke se mogu i maknuti s mobila te koristiti zasebno.

Šareni vrtuljak sigurno će okupirati pažnju svake bebe.

Klik do simpatičnog društvanca na vrtuljku