Početna Lafaboo blog Vodič za kupnju poklona za sedmogodišnjake

Vodič za kupnju poklona za sedmogodišnjake

Ponedjeljak, 05. lipanj 2023.

Sedmogodišnjaci se nalaze u dobi u kojoj se razvijaju mnoge vještine i interesi. Kada je vrijeme za odabir poklona za njih, važno je odabrati nešto što će im potaknuti kreativnost, socijalne vještine ili znatiželju za učenje. U ovom vodiču pružit ćemo vam pregled nekoliko kategorija poklona koji su popularni među sedmogodišnjacima.

 

Što se događa s djetetom u dobi od 7 godina?

Emocionalno: dijete od 7 godine počinje biti vrlo samokritično i više brine zbog stvari koje se događaju oko njega. Zbog toga često ima nisko samopouzdanje i snažne emocionalne reakcije. Dijete razumije što je dobro, a što loše i nema potrebe da ga kažnjavate. Štoviše, mnogo bolje će reagirati na pozitivne poticaje. Često se povači od odraslih, a počinje osjećati krivnju i sram.

Kognitivno: Dijete u toj dobi ima dobro razvijen vokabular od nekoliko tisuća riječi. Ima sposobnost duljeg zadržavanja pozornosti na stvarima oko sebe, počinje koristiti logično razmišljanje, a donosi i promišljene odluke. U stanju je rješavati riješiti složenije probleme.

Fizički: dijete ima dobru ravnotežu i koordinaciju ruka-oko. U toj dobi djeca su i dalje oduševljena tjelesnim aktivnostima u svim oblicima, a ako ih se potiče i ohrabruje, u toj dobi oni mogu početi i pokazivati i istinsko znanje. 

 

Prelazak iz vrtića u školu povlači sa sobom razne nove prilike za djecu. Kada je vrijeme za kupnju poklona za sedmogodišnjaka, važno je pronaći nešto što će ih oduševiti i istovremeno biti korisno i zabavno. U nastavku donosimo vodič poklona uz koje ne možete pogriješiti kad kupujete za sedmogodišnjaka.

1. Kreativni setovi

Sedmogodišnjaci vole koristiti svoju maštu i stvarati nešto novo. Kreativni setovi su izvrsna opcija jer pružaju djetetu priliku da istražuje i stvara vlastite umjetničke djela. Možete odabrati setove za izradu nakita, slikanje ili izradu origamija. Ovi setovi potiču kreativnost, fine motoričke vještine i omogućavaju djetetu da izrazi svoju individualnost.

 

2. Društvene igre

Društvene igre su odličan način za provođenje vremena s obitelji i prijateljima, ali istovremeno razvijaju logičko razmišljanje, strategiju i socijalne vještine. Odaberite igre koje su prilagođene njihovoj dobi i interaktivne, poput Edukativne igre - ABC Boom.  U njoj se slova slažu jedno na drugo sve dok ne padnu. Kako bi dijete dodalo slovo u igru, mora prvo reći riječ koja počinje tim slovom.

3. Edukativne puzzle

Edukativne puzzle su odličan poklon jer kombiniraju zabavu i učenje. Slaganje puzzli pomaže u razvoju prostorne svijesti, motoričkih vještina, logičkog razmišljanja i strpljenja. Također, kada dijete uspješno složi puzzle, osjećat će se ponosno i steći osjećaj postignuća. Odaberite puzzle s motivima koji će zanimati vaše dijete, kao što su životinje, dinosauri ili svjetske znamenitosti. Ove puzzle sadrže čak 350 komada i predstavljat će pravi mali projekt za vašeg sedmogodišnjaka, a najbolje od svega je što će u procesu moći naučiti gdje se nalaze Eiffelov toranj, Kip slobode ili Egipatske piramide.

4. Školski ruksaci

Ruksaci su poklon koji treba svakom sedmogodišnjaku. Ruksak će biti sjajan suputnik za školu, izlete ili sportske aktivnosti i hobije. Odaberite ruksak koji je udoban za nošenje i dolazi u šarenim bojama i zabavnim uzorcima. Fresk ruksaci sadrže nekoliko odjeljaka, tako da se u njih može pospremiti mnogo dječjih sitnica i predmeta.

 

5. Bilježnice i notesi

Bilježnice, notesi i dnevnici su korisni pokloni za sedmogodišnjake jer će im pomoći u organizaciji i razvijanju svojih vještina pisanja. Odaberite bilježnice sa šarenim dizajnom kako biste ih dodatno motivirali da pišu, crteže ili vode dnevnik. Osim toga, možete odabrati i setove s različitim veličinama i vrstama papira kako bi mogli eksperimentirati s različitim načinima izražavanja. Komplet Rose uključuje jednu praznu bilježnicu, te jednu na crte kako bi maleni mogli vježbati i pisanje i crtanje.

 

6. Ostali školski pribor i dječje potrepštine

Ostali prijedlozi uključuju školski pribor poput pribora za crtanje ili pernica koje će dodatno motivirati na kreativno izražavanje, učenje i pisanje zadaće. Sedmogodišnjaci će trebati i druge potrepštine, pa se u omiljenim poklonima trebaju pronaći i dječji kišobrani, termos boce i posude za hranu, te sunčane naočale.

 

I eto, sada imate sve što vam treba da biste napravili pravi izbor poklona i izmamili osmijeh na lice sedmogodišnjaka. Sve poklone možete pronaći na Lafaboo web shopu!

Naručite najbolje poklone za sedmogodišnjake!