Početna Lafaboo blog Vodič za kupnju poklona za četverogodišnjake

Vodič za kupnju poklona za četverogodišnjake

Ponedjeljak, 25. rujan 2023.

Četverogodišnjaci se brzo razvijaju i često mijenjaju svoje interese. Jedno je sigurno - četverogodišnjaci su prepuni maštovitosti, radoznalosti i energije. Pravilan odabir poklona može potaknuti njihovu maštovitost, kreativnost i razvoj vještina. U ovom vodiču, istražit ćemo nekoliko kategorija poklona koje će obradovati četverogodišnjake i pružiti im sate zabave i učenja.

 

1. Edukativne igračke

Četverogodišnjaci su u fazi brzog učenja, stoga su edukativne igračke odličan izbor. Pokušajte pronaći igračke koje potiču razvoj matematičkih, jezičnih i motoričkih vještina. Na primjer, slagalice s brojevima ili slovima, igračke za učenje boja i oblika, ili igračke koje potiču rješavanje problema i kreativno razmišljanje. Otprilike u tim godinama kreće priprema za školu. Zato je savršen poklon za četverogodišnjake Edukativna igra - Nauči pisati. Ova igra sadrži kartice s velikim i malim slovima, a na poleđini kartice djeca mogu ispisivati slova i kad su gotovi obrisati ih i pisati ponovno.

 

2. Tematski kreativni setovi

Četverogodišnjaci postaju sve spretniji, i vole koristiti svoje prstiće kako bi izrađivali razne stvari. Ovisno o osobnosti djeteta, odaberite kreativni set koji će najviše odgovarati njihovim interesima. Setovi za izradu nakita, cvijeća i drugih predmeta, naljepnice ili origami mogu biti odlični pokloni. Odlični su i setovi koji uče djecu crtati korak po korak. Ove igračke će potaknuti kreativno izražavanje i razvoj finih motoričkih vještina.

 

3. Oprema za kišu

Koji četverogodišnjak ne voli biti na zraku? Neće ih vajda kišica spriječiti u zabavi i igranju vani. Važno je samo dobro se zaštititi. Čak i oni koji ne vole kišu zavoljet će ju uz raznobojne kabanice, čizmica veselih uzoraka, te kišobrana raznolikih boja. Za dodatnu čaroliju izaberite kišobrane koji kad padne kiša mijenjaju boju! Uz ovu dječju opremu koju će staviti na sebe, mogu skakati po onim najvećim lokvama i uživati u zabavi na kiši.

 

4. Puzzle i društvene igre

Puzzle s većim i manjim dijelovima mogu potaknuti razvoj logičkog razmišljanja i strpljenja kod četverogodišnjaka. Ovisno o interesima odaberite puzzle gradilište, balerina, crvenkapica ili pak gusarski brod. Za dodatnu edukaciju odaberite puzzle džungla ili godišnja doba. Društvene igre su odlične za zabavu i socijalizaciju. Četverogodišnjaci već mogu usvojiti jednostavne kartaške igre. Često odustaju od igre jer im je teško držati sve karte u ruci. Zato je tu držač karata uz kojeg će maleni nastaviti uživati u igri.

 

5. Glazbeni instrumenti

Glazbeni instrumenti u toj dobi mogu potaknuti ljubav prema glazbi i razviti slušne sposobnosti. Neka vaši mališani upoznaju glazbu i razviju osjećaj za ritam uz veseli tamburin koji zvecka kad ga se udari dlanom. Drvena djeco gitara ima metalne žice, te zvuči baš poput prave gitare. Elektronički klavir iz Djeco Animambo kolekcije oduševit će vaše male glazbenike i razviti njihov interes za glazbu od najranije dobi. Svi instrumenti dimenzijama i težinom su prilagođeni dječjim ručicama koje će se dobro zabavljati dok vježbaju i razvijaju svoje vještine sviranja.

 

6. Kutije za zubiće

Oko četvrte godine djeci krenu ispadati mliječni zubići, pa je savršen poklon za njih upravo kutija za zubiće! Najslađi prvi zubići zaslužuju posebno mjesto na kojem ćete ih čuvati. Predivna metalna kutijica u obliku srčeka je idealan izbor. Priča o zubić vili dodaje posebnu čaroliju prvom ispadanju zubića. Odaberite malog mišića kako bi vam pomogao ispričati čarobnu priču o vili koja noću dolazi skupljati dječje zubiće.

 

Pri odabiru poklona za četverogodišnjake, važno je uzeti u obzir njihove interese, razvojne potrebe i razinu zrelosti. S ovim vodičem, imate širok izbor poklona koji će unijeti radost u život vašeg malog primaoca. Ne zaboravite da je najvažnija komponenta poklona vaša pažnja i ljubav koju prenosite kroz njega.

Najbolje poklone za četverogodišnjake pronađite na lafaboo.com