Početna Lafaboo blog Vodič za kupnju igračaka za šestogodišnjake

Vodič za kupnju igračaka za šestogodišnjake

Ponedjeljak, 22. siječanj 2024.

Djeca u dobi od šest godina počinju sve bolje razumijevati svijet oko sebe. Od maštovitih igara do razvijanja kreativnosti, pokloni za ovu dobnu skupinu trebali bi poticati igru, učenje i razvoj. Uskoro kreću u školu pa i to daje potrebu za novim poklonima.

Evo nekoliko prijedloga kako odabrati savršen poklon za šestogodišnjaka.

 

1. Edukativni Magneti

Šestogodišnjaci su u dobi kada su znatiželja i želja za učenjem na vrhuncu. Edukativni magneti su savršen način da potaknete razvoj njihovog mozga i pripremite ih za školu ali kroz igru. Lafaboo nudi širok spektar magnetnih setova koji ne samo da potiču kreativnost već i razvijaju motoričke vještine i logičko razmišljanje. Pomoću magneta mogu učiti o staništima dinosaura diljem svijeta ili pak o anatomiji ljudskog tijela.

 

2.  Šatori za igru

Igrajte se s maštom! Šatori za igru su izvrstan način da vaše dijete stvori svoj mali svijet. Lafaboo nudi šatore različitih dimenzija, koji daju djeci sigurno i poticajno okruženje za igru i maštovite avanture. Unutra svaka aktivnost postaje zaigranija i čarobnija nego u pravom svijetu, a šator će sigurno biti dio sobe na koju su mališani najponosniji.

 

3. Kreativni setovi

Dijete od šest godina se voli kreativno izražavati, već ima oko za lijepo i s velikom pažnjom koristi škarice, bojice i ostala kreativna pomagala. Kod kreativnih setova posebno je korisno to što djeca stvaraju nešto što kasnije mogu i sami koristiti ili čime se mogu igrati. Primjerice lako mogu stvoriti rajf za kosu, kaleidoskop ili pak kućicu za lutke. Spretni prstići obožavat će origami, a ako dijete pokazuje poseban interes za umjetnike upoznajte ih s Inspired by setovima koje djeci približavaju radove velikih umjetnika.

 

4. Društvene igre

Zaigranom šestogodišnjaku nema ničeg boljeg od zajedničke igre koja okuplja cijelu obitelj, te vršnjake čije društvo malci sve više traže. U ovim godinama dijete već može usvojiti složenija pravila igra, te čak smišljati strategije za pobjedu. Možda ste mislili da je igra poput šaha previše složena za jednog šestogodišnjaka, no pokazalo se da djeca tih godina već mogu vrlo dobro razumjeti principe te igre. Tu su i inovativne igre poput ABC boom, koje kombiniraju motoričke sposobnosti i edukaciju jer djeca moraju prvo navesti riječ koja počinje određenim slovom, a onda ručicama složiti to slovo na vrh, bez da poruše ostala slova.

 

5. Školske torbe i drugi školski pribor

Šestogodišnjaci su nadomak kretanja u školu, a mi imamo sve što im je potrebno za uspješan start! U Lafaboo-u nudimo velik izbor školskih torbi osmišljenih kako bi pridonijela udobnosti, funkcionalnosti i stilu vašeg malca tijekom njegovih prvih dana u školi. Tu su i druge potrepštine poput torbi za trening, pernica, kišobrana, sunčanih naočala, termos boca i posuda za hranu.

 

S ovim igračkama, prvi koraci u svijetu obrazovanja bit će jednako uzbudljivi kao i prvi koraci u svijetu igre. Opremite vašeg šestogodišnjaka s kvalitetnom i zabavnom opremom iz naše kolekcije, te mu pružite poticaj za učenje i razvoj.

Pronađite sve za vašeg šestogodišnjaka na lafaboo.com