Početna Lafaboo blog Što je Stapelstein i kako ga koristiti

Što je Stapelstein i zašto ga djeca trebaju

Srijeda, 21. veljača 2024.

Krajem 2023. godine u Lafaboo svijet igračaka stigao je brend Stapelstein.

Stapelstein proizvodi su više od igračaka. Oni su alat za razvoj kreativnosti, motoričkih vještina i socijalne interakcije kod djece. Omogućujući djeci da istražuju i stvaraju na svoj način, Stapelstein setovi potiču otvorenu igru koja je ključna za njihov razvoj. U ovom  blogu doznajte sve mogućnosti ovog svestranog brenda.

Što je Stapelstein

U današnje doba važno je pronaći načine kako djecu potaknuti na kreativnost, aktivnost i interakciju s stvarnim svijetom.

Stapelstein je upravo to - inovativni set igračaka koji potiču otvorenu igru, kretanje i razvoj mašte.

Osnovne funkcije Stapelstein setova su:

  • slaganje
  • kotrljanje
  • ubacivanje
  • balansiranje
  • sortiranje
  • građenje
  • prelijevanje
  • kretanje

Mogu se koristiti unutra ili vani, čak i u vodi. Izrađeni su od visokokvalitetnog materijala, proširivog polipropilena koji je izdržljiv, lagan za nošenje i siguran za korištenje. Lako se pere a nakon korištenja može se 100% reciklirati. Možete biti sigurni da svojoj djeci dajete igračke koje ne samo da potiču kreativnost već i brinu o okolišu.

 

Jedan proizvod za cijelu obitelj

Od Stapelstein setova koristi mogu imati bebe, mala i velika djeca, te adolescenti. Pitate se kako? Odgovor je da Stapelstein raste uz vašu djecu i prilagođava se godištu i stupnju razvoja, a potrebno je imati samo malo mašte. Čak i mališani od godinu dana mogu koristiti elemente za slaganje u otvorenoj igri, a starija djeca i adolescenti mogu produbiti svoje motoričke, kognitivne i socijalne vještine kroz izazovne varijacije igara.

Kasnije ovi svestrani setovi mogu služiti kao dizajnerski element u dječjoj sobi ili drugom prostoru, a služe i za sjedenje, te pohranu manjih predmeta.

 

Načini korištenja

Ovaj naizgled jednostavan proizvod ima mnoštvo fukncija. Baš ta jednostavnost dizajna daje prostora dječjoj mašti da istražuju i pomiče granice igre. Osim osnovnih funkcija, donosimo nekoliko ideja na koje sve načine možete koristiti Stapelstein setove.

1. Igra "Floor is lava"

Svi vole ovu igru, a cilj je preskakanje elemenata bez doticanja poda. Ukoliko imate sklizavi pod, predlažemo postavljanje Stapelstein elemenata na tepih ili yoga mat. 

2. Razvrstavanje po boji

Malom djetetu dajte razne predmete iz kućanstva i zadajte da ih grupira po bojama, a Stapelstein elementi mogu služiti kao raznobojne posudice. Primjerice stavljat će sve predmete koje su najsličniji žutoj u žuti element, plavoj u plavi...

3. Stepenice

Stapelstein setovi mogu poslužiti djetetu da premosti visinske prepreke i omogućiti mu da sam opere ruke ili vam pomaže u kuhinji. Zahvaljujući svom laganom materijalu djeca će sama moći postaviti onoliko elemenata koliko im je potrebno da dosegnu određenu visinu.

4. Igre s vodom

Primjerice preljevanje vode iz jednog spremnika u drugi, ili korištenje elemenata kao brodić u kadi ili čak na moru.

5. Igra pretvaranja

Od elemenata se mogu izgraditi tornjevi koji uz malo mašte postaju utvrde i dvorci, a u igru se mogu uključiti i druge igračke koje će nastaniti novonastale dvorce.

6. Igre bacanja

Vježbajte spretnost tako da koristite elemente kao koševe u koje se treba ubaciti loptica ili neki drugi predmet. U početku će dijete pogoditi "koš" s vrlo male udaljenosti no s vremenom će postati sve bolji u ovoj igri.

7. Dinamični stolac

Posložite elemente jedan na drugog, a na vrh postavite bord za balansiranje i pretvorili ste pasivni sjedeći položaj u zdravu vježbu za leđa. Ovo je korisno kako za školarce, tako i za roditelje.

8. Igre sa zvukovima

Otkrijte sve zvukove Stapelsteina. Ako bubnjate vršcima prstiju, bubnjanje zvuči poput kišnih kapi. Možete stvoriti čvrste, snažne zvukove bubnjajući dlanom ili šakom. Ako nježno dodirnete površinu elementa, zvuči nježno poput vjetra. Postavljanje elementa na različite površine ili njegovo slaganje na različite načine također utječe na proizvedeni zvuk. Ako je element na vodi, zvuk će biti intenzivniji.

9. Dodavanje pokreta

Bord za balansiranje unosi dinamičnost u inače statične aktivnosti. Uz njega je čak i gledanje crtića prilika za kretanje i produbljivanje spretnosti i motoričkih vještina.

10. Izmišljanje vlastite igre

Nećemo vam dati sve ideje jer ni ne možemo. Mogućnosti je bezbroj, a otvorena igra sa Stapelsteinom nema granica.

 

 

Nadamo se da smo vam uspjeli barem malo približiti ovu svestranu igračku koja predstavlja vrijedan dodatak svakoj obitelji. Pozivamo vas da otkrijete svijet kreativne slobode uz Stapelstein setove, i dopustite svojoj djeci da rastu i razvijaju se na najbolji mogući način!

Pronađite svoj Stapelstein na lafaboo.com