Početna Lafaboo blog Što pokloniti dvogodišnjacima

Što pokloniti dvogodišnjacima

Ponedjeljak, 07. kolovoz 2023.

Svatko tko je ikada tražio poklon za dvogodišnjaka zna koliko to može biti izazovno. Dvogodišnjaci su u dobi kada upijaju svijet oko sebe, rado istražuju i otkrivaju nove stvari. Stoga je važno odabrati poklon koji će ih potaknuti na igru, učenje i kreativnost. Evo nekoliko fantastičnih ideja koje će oduševiti malog istraživača i savršeno odgovarati stadiju razvoja djeteta.

1. Edukativne igračke

U dobi od dvije godine, djeca počinju brže razvijati svoje kognitivne sposobnosti. Edukativne igračke kao što su magneti s velikim šarenim dijelovima, različite kocke za slaganje, drveni oblici za učenje oblika i boja, te igračke s brojevima pomoći će razvijati motoričke vještine i poticati kreativnost.

I dalje vole slikovnice, to se nije promijenilo. Prije su mogli shvatiti jedino slikovnice s vrlo malo teksta, a sad mogu pratiti i prave priče, poput Crvenkapice. U ovoj slikovnici sudjeluju i sami tako što vode lutkicu kroz šumu, prilikom ćega vježbaju prstiće i mozak. Čitanje s djetetom također je odličan način za poticanje njihove radoznalosti i jezičnog razvoja.

 

Vrijeme je i za prve puzzle. Kako bi ih učinili zanimljivijim, odaberite dodirne puzzle u kojima svaka životinja ima različitu teksturu. Tijekom ove zabavne aktivnosti, dvogodišnjak uči koje sve životinjice se nalaze na farmi, i saznaje da ovčica ima vunu, patkica perje i slično.

Razigrani dvogodišnjaci rado će se okušati i u društvenim igrama. Tu je važno odabrati igru koja odgovara njihovim mogućnostima, a idealno je da uključuje kretanje. Odličan prijedlog je mekani set za kuglanje u kojemu će djeca dobiti potrebnu dozu kretanja, a istovremeno će razvijati i svoje motoričke sposobnosti te sposobnosti hvatanja i bacanja. Igrajte se zajedno s djetetom kako biste im pružili podršku i potaknuli razvoj socijalnih vještina.

 

2. Igračke za igru uloga

Dvogodišnjaci posebno uživaju u igri uloga jer kroz oponašanje svijeta odraslih otkrivaju i razumiju svoje okruženje. Dječje kuhinje su odličan izbor za igru uloga jer omogućuju malim kuharima da pripremaju i poslužuju imaginarni obrok. Dvogodišnjaci će uživati u kuhanju i posluživanju "ručka" svojoj obitelji ili prijateljima. Kombinirajte ovu igru s raznobojnim voćem i povrćem, a ljeti će poseban hit biti šareni sladoledi.

Igračke u obliku autića i kamiona idealne su za male avanturiste. Vaš dvogodišnjak može se zabaviti vožnjom i istraživanjem svijeta oko sebe, bilo na tepihu u dnevnoj sobi ili na pijesku na plaži. Vozila mogu biti različita, te će neka djeca preferirati rakete ili podmornice, a drugi građevinska vozila ili vatrogasne postaje. Savjetujemo da vozila budu napravljena od drveta jer taj materijal manje puca u odnosu na plastiku.

 

3. Kreativni setovi i pribor

Potaknite kreativnost svog dvogodišnjaka darujući im kreativne setove. Možete odabrati setove za slikanje prstima i rukama, te bojanje kredama ili bojicama. Ovo će potaknuti razvoj finih motoričkih vještina, a istovremeno će im omogućiti da izraze svoju maštovitost na papiru.

Igra plastelinom za dvogodišnjake ima mnoge pogodnosti. Ona potiče razvoj fine motorike kod djece jer oblikovanje mase prstima i dlanovima pomaže jačanju mišića u tim područjima. Kao posljedica toga, djeca kasnije stječu bolju kontrolu pri držanju bojica i olovki. U kreativnom setu Pop nalazi se plastelin u 4 boje koji je izrazito mekane teksture, prilagođen baš nježnim dječjim ručicama. I ne morate brinuti, ne ostavlja nikakve tragove, a moći ćete ga koristiti više puta.

 

Što god da kupovali iz ovih kategorija, sigurno će donijeti osmijeh na lice vašeg malog istraživača dok otkriva svijet oko sebe. Zapamtite i da je u toj dobi jedna od najdražih aktivnosti djece spremanje i vađenje stvari iz kutija, i sad je savršeni trenutak da ih potaknete da svoje igračke pospremaju na mjesto nakon igre.

 

Najbolje igračke za dvogodišnjake pronađite na Lafaboo web shopu!