Početna Lafaboo blog [Predstavljanje brenda] Sophie la girafe: Prva najbolja prijateljica

[Predstavljanje brenda] Sophie la girafe: Prva najbolja prijateljica

Srijeda, 26. rujan 2018.

Nakon što prvi puta progleda, beba treba pažnju. Malene ručice traže nekoga tko će ih držati, uši nekoga koga će slušati, a oči nekoga u kome će pronaći ljubav. Svoju pozornost usmjerava prema onome što je okružuje.

Možda ne prepoznaje boje, ali uočava kontraste, ne prepoznaje ljude, ali pamti njihove glasove. Upoznaje svijet oko sebe i bira svoje favorite - omiljenu hranu, omiljenu igračku.

Kada bi beba nakon prvih nekoliko mjeseci sama mogla odabrati svoju omiljenu prijateljicu, definitivno bi izabrala Sophie - simpatičnu skviktajuću žirafu i novu zvijezdu Lafaboo web shopa

Žirafa Sophie važna je za razvoj u najranijoj dobi. To je faza kada se bebe najviše oslanjaju na pet osnovnih osjetila, a Sophie je osmišljena upravo zato da potiče njihov razvoj.

Žirafa Sophie nova je zvijezda Lafaboo web shopa

Sophie - nova zvijezda Lafaboo web shopa

Zvijezda je rođena

Ova simpatična žirafa na tržištu se pojavila 25. svibnja 1961. godine, u Parizu, a svoje je ime dobila prema svetoj Sofiji. Naime, na dan kada je g. Rampeau došao na ideju o toj mekanoj slatkici, slavio se blagdan svete Sofije.

Kako su se klinci u Francuskoj do tada uvijek igrali domaćim životinjama koje su živjele na selu, Sophie je odmah postala prava zvijezda jer je bila prva egzotična dječja igračka.

Ono što je još čini posebnom je upravo način njene izrade koji je već godinama nepromijenjen. Žirafa Sophie sigurna je za djecu jer je izrađena od 100% prirodne gume, dobivene od stabla kaučuka, dok su njene oznake iscrtane jestivom bojom. 

Kome je Sophie la girafe namijenjena?

Žirafa Sophie prva je najbolja prijateljica, namijenjena bebama od tri mjeseca starosti pa nadalje, a stimulira svih pet osjetila: vid, sluh, okus, dodir i njuh.

Žirafa Sophie stimulira vid

U prvih nekoliko mjeseci starosti beba ne prepoznaje osnovne boje niti nijanse, već samo velike kontraste, pa je žirafa Sophie obojena dviju kontrastnim bojama - bijelom i smeđom koje privlače bebinu pozornost.

Sophie pomaže u razvoju sluha

Za razliku od boja, bebe na zvukove reagiraju od prvog dana. Većina prvih dječjih igračaka pruža “skviktajuće” zvukove, pa tako i Sophie. Taj smiješan zvuk kod pritiskanja pomaže u razvoju bebinog sluha te opažanja veze između uzroka (pritiskanje) i posljedice (skviktanje).

Žirafa razvija osjetilo okusa

Bebina prva prijateljica izrađena je od prirodnih materijala, a njen okus podsjeća na okus bočice za hranjenje i dude tješilice. Tekstura žirafinih nožica, ušiju i rogova izuzetno je mekana i idealna za žvakanje. 

Sophie pomaže u trljanju desni kojima izlaze prvi zubići te djeluje vrlo umirujuće za mišiće čeljusti.

Žirafa sophie pomaže u razvoju 5 osjetila

Sophie la girafe razvija dodirni osjet

Mekoća Sophie žirafe podsjeća na teksturu ljudske kože koja bebu podsjeća na majčinu, što joj daje sigurnost i pruža emocionalne reakcije. Beba stvara povezanost sa žirafom koja unapređuje njen zdrav rast i osjećaj blagostanja.

Sophiein dugi vrat idealan je za vježbe izdržljivosti malenih ručica kod nošenja.

Žirafa Sophie unapređuje osjetilo mirisa

Jedinstven miris prirodne gume dobivene iz stabla kaučukovca žirafi Sophie daje prepoznatljivu osobinu zbog koje će je beba naučiti razlikovati od svih ostalih igračaka.

Sophie la girafe u Lafaboo web shopu

Žirafa Sophie potaknula je njene stvaraoce na razvoj proizvoda vođenih idejom prvog bebinog poklona, a možete ih pronaći u Lafaboo web shopu.

Sve su igračke sigurne za korištenje, a upakirane su u zanimljiva pakiranja što ih čini idealnim poklonom za novorođenče. 

U ponudi brenda nalaze se proizvodi namijenjeni bebama, setovi uz koje dolazi i preslatka poklon vrećica i čestitka.

Poklon set sadrži simpatičnu poklon vrećicu i čestitku

Sophie je danas dostupna u više od 55 različitih zemalja Europe i svijeta, a ovu simpatičnu žiraficu su za svoje mališane odabrale i slavne mame poput Mirande Kerr, Jessice Albe , Naomi Watts, Ume Thurman i sl.

Sada ju mogu imati i svi bebači u Hrvatskoj. 

Sophie la girafe u Lafaboo web shopu