Početna Lafaboo blog Slow Toy Movement ili kako da se djeca ponovo nauče igrati

Slow Toy Movement ili kako da se djeca ponovo nauče igrati

Utorak, 29. rujan 2015.
<

Slow Toy Movement je umotvorina Thierrya Bourreta iz 2011. godine. Frustriran božićnim željama koje su uključivale brdo igračaka na baterije koje svijetle, rade buku ili, ako nemate sreće, oboje, odlučio se obratiti onima koji imaju nekog utjecaja na to – proizvođačima igračaka.

Proizvođači igračaka su njegovu ideju popratili s velikim zanimanjem i taj se koncept sada proširio na čitav svijet. Sama ideja koncepta je da se djeca trebaju vratiti tradicionalnim, lijepo izrađenim igračkama koje će ih inspirirati da se igraju s njima, koje nisu hit mjesec dana zato što su bile na televiziji, nego će poticati kreativnost, socijalizaciju i komunikaciju. To su igračke koje nemaju nikakve popratne dodatke poput baterija. Sve je prepušteno mašti mališana. I to su igračke koje traju.

Već nekoliko godina postoji i Slow Toy nagrada koja se dodjeljuje „pravim igračkama“, znači igračkama koje potiču djecu da se stvarno igraju. I neke naše igračke su dobile Slow Toy nagradu tako da vas s ponosom želimo upoznati s Le Toy Van Vatrogasnim vozilom – dobitnikom Slow Toy nagrade za 2014. Čestitamo sretnom dobitniku.