Početna Lafaboo blog Putovanje s djecom - kako zabaviti dijete tijekom vožnje?

Putovanje s djecom - kako zabaviti dijete tijekom vožnje?

Ponedjeljak, 25. srpanj 2022.

Vožnja od nekoliko sati može biti pravi izazov za djecu, no i vrlo zabavna aktivnost, ako se dobro pripremite.

Znate da ćete više puta čuti pitanje: “Jesmo li stigli?”  Opremite se grickalicama i sokićima, ali i rješenjima za onaj neizostavni dio: “Mamaaaaa, dosadno mi je!”.

Ono bez čega nikako ne biste trebali krenuti na put su najdraže igračke, karte i pjesmice. Donosimo vam nekoliko savjeta kako zabaviti djecu tijekom putovanja.

Zabavite bebu tijekom vožnje - pronađite preslatke slikovnice

Vaša beba se rasplače i postane nemirna na dugim putovanjima? Niste jedini, ali ne brinite, imamo rješenje. Preslatke slikovnice s čarobnim pričama sigurno će zaokupiti pažnju vaše bebe te učiniti vaše putovanje bezbrižnim.

Kroz vesele stranice ovih slikovnica upoznat ćete različite životinje, učiti brojati, a s nekima ćete dobiti i prsten za zubiće. Uz to što će zabaviti vaše dijete, ujedno će i poticati njegova osjetila sluha i vida.

U slikovnici doktorice Alice upoznat ćete gospodina svinju, koku i medvjedića. Ljubazna doktorica će izlječiti njihove tegobe, a u slikovnici postoji i mjesto za fotografiju djeteta. Umetnite je pa će Alice pregledati i njega!

Set Plišana slikovnica & lutak - Doktorica Alice

Zabavne karte za djecu

Kada malo porastu, vaši klinci trebaju nešto zahtjevnije što će im privući pažnju. Strateške igre poput karata inspiriranih pričom o crvenkapici, upoznat će vašu djecu s likovima iz svima poznate bajke, a ujedno će učiti i stjecati nove vještine. 

Pronađite različite vrste karata od Djeca, uključite cijelu obitelj u zabavu i potaknite vaše dijete na razmišljanje. Kartaška igra Pouet je zanimljiva za one koji vole igru pogađanja, a dobit će priliku pokazati svoje vještine imitiranja i mimike.

Vaša djeca mogu izoštriti svoje vještine zapažanja, poboljšati pamćenje, ali ono najvažnije - zabavit će se i lakše izdržati duge vožnje. Zgodan dodatak za karte je naš prefora držač karata u obliku mačke koji će djeci olakšati držanje karata. 

Popularne memory igre 

Duge vožnje autom djeci mogu biti dosadne, ali uz putne memory igre mogu se ludo zabaviti, a ujedno i trenirati pamćenje!

Igre memorije odlična su razbibriga za cijelu obitelj jer u većini njih može sudjelovati i vozač.

Neke ideje za igre pamćenja bez rekvizita zasigurno su one stare “Pogodi tko”, “Kalodont” i “Nastavi priču”. 

Pogodi tko je jednostavna igra za malo veće klince koji već prepoznaju poznate osobe i osobe iz okoline. Jedan igrač zamisli osobu, ostali mu postavljaju pitanja na koja on odgovara s “da” ili “ne”, ako je odgovor negativan, pitanja postavlja sljedeći igrač. 

Kaladont je legendarna igra koju su mnogi igrali puno puta, a u nastavku ćemo ukratko objasniti njena pravila. Nakon što igrač kaže prvu riječ, sljedeći igrač treba nastaviti s riječi koja počinje sa zadnja dva slova prethodne riječi. Pripazite! Nemojte reći riječ koja završava na ka jer tada drugi igrač može reći kaladont i postati pobjednik jer se igra više ne može nastaviti.

Nastavi priču zahtjevnija je igra koja testira i memoriju odraslih. Cilj igre je ponoviti rečenice priče koju je izrekao igrač prije i dodati jednu svoju rečenicu. Sljedeći igrač mora ponoviti sve zajedno i nadodati svoju rečenicu. Igrač koji izostavi dio priče, prekida krug i igra kreće iznova. 

Kutije s magnetima 

Edukativni magneti u pripadajućoj kutiji u obliku knjige kroz dizajn i sadržaj unapređuju dječje jezične vještine i govor.

Uz slaganje raznih simpatičnih likova djeca se mogu jako dobro zabaviti te istovremeno vježbati finu motoriku i kreativnost.

Kutija s magnetima ima u nekoliko različitih verzija, u obliku različitih likova i motiva poput:

  • slova abecede
  • sata s kazaljkama
  • lica s grimasama
  • godišnjih doba
  • životinja
  • vozila i
  • princezi,

Ove magnete možete brzo i lako pospremiti u praktičnu kutiju s kojom dolaze, tako da su sjajan odabir igračke za putovanja i za prilike kada djeca odlaze na igru s prijateljima ili u posjetu baki i djedu.

Kutija s magnetima - Koliko je sati?

ZABAVA S MAGNETIMA

Sada, kada ste naučili što sve kod klinaca i klinceza prolazi kao zabava u automobilu, na vaš popis obaveza dodat ćemo još jednu sitnicu - napunite tablet, za svaki slučaj.