Početna Lafaboo blog Pokloni za krštenje, evo nekoliko dobrih ideja

Pokloni za krštenje, evo nekoliko dobrih ideja

Četvrtak, 18. travanj 2024.

Čuvate li i dalje poklon koji ste vi dobili za krštenje?

Nekada, kada su nas krstili (velika većina u Hrvatskoj je krštena) uobičajen poklon za krštenje bio je zlatni ili srebrni lančić s privjeskom.

Darivala se i robica za bebe, kada smo mi, roditelji bili mali - dječje odjeće nije bilo na svakom koraku.

Kada pričamo o poklonima za krštenje, mogli bismo ih svrstati u dvije grupe:

  • pokloni za krštenje koje će dijete koristiti kada odraste
  • pokloni za krštenje koji će djetetu koristiti u djetinjstvu

Pokloni za krštenje, pokloni za poslije

1. Kutija za uspomene 

Jedna predivna čvrsta drvena kutija u koju stanu sve one stvari koje sa sobom nose uspomene. 
Imate li vi takvu? U tu kutiju možete staviti radosnicu, a roditelji će ubaciti narukvicu iz bolnice, prvi pramen kose, prvu sliku ultrazvuka, prvi crtež iz vrtića ili male škole…

Bez obzira radi li se o poklonu za krštenje za djevojčicu ili dječaka, kutija za uspomene je dobra ideja. 

2. Poklon bon kod profesionalnog fotografa

Dobra fotografija uvijek je dobra uspomena

Djeca tako brzo rastu… i teško je zaustaviti vrijeme. Odlična ideja za poklon za krštenje je poklon bon kod profesionalnog fotografa. 
Danas to ne mora biti samo slikanje obitelji u foto studiju, mnogi rade obiteljska fotografiranja u domu. 
Takav photoshooting sigurno će ostati u divnom sjećanju. 

3. Dječja štednja s malim ulogom

Dječja štednja možda vam se čini kao hladan poklon, ali itekako je praktičan, pogotovo ako ne želite darivati kuvertu s novcem. Tako roditelje možete potaknuti na štednju za djetetovu budućnost, a ako nisu baš štediše, poklonili ste im iznos koji mogu iskoristiti za ono što im najviše treba. 

Pokloni za krštenje, pokloni za djetinjstvo

Roditelji koji danas krste djecu većinom to čine kada su bebe još malene, kada još ne mogu ni sjediti. 

Zato su upravo i krstitke pravo vrijeme da djeci poklonite igračke koje će ih uveseljavati cijelo, ili barem dobar dio djetinjstva. 

Izdvojili smo neke od njih. 

1. Veliki plišanci i fotelje

Djeca obožavaju velike plišance! Pogotovo ako oni proizvode svakakve zvukove. 

Namijenjeni su bebama starijima od šest mjeseci, a vjerujte nam - klinci koji su takve velike igračke imali od malena, obožavaju ih. Kada prohodaju i postanu malo veći, vole ih vući za sobom, a postaju im i jastuk za sobu. Pa čak i fotelja.

Plavi nosorog Marius jedva čeka krasiti nečiju sobu! Svojom fora bojom, simpatičnom glavom i veeelikim trbuhom izazvat će oduševljenje mališana.

                                                               

Velika plišana igračaka ili fotelja pravi je odabir za poklon za krštenje. 

2. Sophie la girafe poklon paket

Toplu dobrodošlicu novorođenom mališanu ili mališanki najljepše je poželjeti uz novu prijateljicu na dar! Sophie la girafe izrađena je od 100% prirodne gume i ukrašena bojama koje se koriste u prehrambenoj industriji, što ju čini izvrsnom igračkom za bebu od prvog mjeseca života. Ona će pomoći bebi kod izbijanja prvih zubića, i sasvim je sigurna za grickanje.

Mala žirafa Sophie dolazi u raznim oblicima i pakiranju, a ako nemate ideju što pokloniti za krštenje, ne gledajte dalje od Sophie la girafe poklon-setova.

Set je odlična ideja za poklon jer dolazi u atraktivnoj darovnoj kutiji i uključuje Sophie la girafe poklon vrećicu i čestitku. Osim klasične Sophie la girafe, poklon pakiranja sadrže lijepe i praktične stvari poput tetra pelene, mazilice i zvečke.

3. Kaloo - najmekši prijatelji

Svi pamtimo prvog i najdražeg plišanca iz djetinjstva, zar ne?

Ako mališanu za krštenje želite pokloniti utjehu u prvim mjesecima života, kako bi noći bile mirnije i nježnije, pogledajte ponudu Kaloo plišanaca. Uz velikog plišanog medu sa svilenkasto glatkim krznom svako će se dijete osjećati sigurno i voljeno. 

Osim plišanaca u Kaloo ponudi možete pronaći Kaloo Set za otisak. Uz set za ostavljanje otisaka upustite se u jedan od prvih kreativnih projekata sa svojim mališanom. Uz pomoć ovog zabavnog seta izradite dragocjene otiske malih bebinih ruku ili nogu, te ih potom postavite na zid sobe.

4. Aktivna guralica ili stolić

Djeca vole gurati stvari na kotačima, pa tako i kolica. Pogotovo ako su ona puna nekih njihovih stvari. 

Guralice i stolići im pomažu u prvim koracima, kada još nisu potpuno stabilni i ne održavaju lako ravnotežu. Tek kada u svojim kolicima uspiju dogurati sve svoje autiće, kantice, plišance i bebe do igrališta, bit će pravi frajeri i glavni u društvu! 

Bebi će biti jako zabavno igrati se s raznim aktivnostima koje aktivne igračke poput ovih pružaju. A osim zabave, djeca će uz ovaj stolić razvijati motoričke vještine, stabilnost, prepoznavanje oblika i boja.

5. Kućice za lutke za djevojčice i garaže za dječake

Djeca obožavaju spremati i raspremati, i vole razvrstavati. To naravno nije ništa loše. Djevojčice obožavaju kućice za lutke, a dječaci garaže.

Iako su tijekom krštenja tek male bebe, ovo su igračke s kojima će se vrlo brzo igrati, već oko drugog rođendana. Nakon toga slijede sati i sati igranja slaganja, razvrstavanja i igre pretvaranja

 


Nadamo se da ste našli dobru ideju u našem kratkom, ali korisnom popisu.

Ako vas nismo dovoljno inspirirali, imamo rješenje. 

Inspiriraj se u našem web shopu