Početna Lafaboo blog Papirnate lutkice: zabavna igra oblačenja

Papirnate lutkice: zabavna igra oblačenja

Utorak, 14. kolovoz 2018.

Još prije nego su se mame 70-tih i 80-tih godina igrale papirnatim lutkicama, one su zapravo imale vrlo važnu ulogu u stvaranju mode. Naime, modni kreatori u svojim su bookovima nekada oblačili upravo papirnate lutkice i tako napravili svoje prve korake u svijetu mode.

Moramo priznati da nam je malo žao što je svijetom zavladala digitalna groznica i sigurni smo da online oblačenje lutkica nikad neće biti zabavno kao što je nekad bilo zabavno oblačiti papirnate lutkice.

Igra papirnatim lutkicama malo je drugačija od digitalnih igrica, a rezervirana je za kreativce i buduće nade modnih pista. Lutke se mogu oblačiti satima, a u svakom je paketu dostupno nekoliko različitih modela te mnoštvo kreativnih kombinacija i modnih dodataka. 

Zaveži končić i kreiraj savršenu kombinaciju

Ova zabavna igra namijenjena je djeci od tri godine nadalje, a lutkica je zapravo izrađena od drveta. Svaki komad odjeće potrebno je pričvrstiti provlačenjem vezica kroz rupice na odjeći. Upravo zbog toga pomaže razvoju fine motorike i koordinaciji pokreta ruka-oko.

Uz lutkicu se u setu nalazi 12 komada odjeće od filca i dvije vezice. Uz tako velik izbor odjeće naša lutkica ne može pronaći savršenu kombinaciju pa joj je potrebna pomoć malih kreativaca koji će za nju odabrati idealnu odjevnu kombinaciju!

Set za oblačenje - so chic!

Drvena lutkica za oblačenje

Papirnate lutkice za oblačenje i bojanje

Sigurni smo da ne postoji onaj tko barem jednom u životu nije poželio pojaviti se ispred reflektora i kamera poznatih svjetskih televizijskih kuća.

Tko zna, možda je baš vaš mališan buduća super zvijezda. Neka snovi počnu odmah! 

Crveni tepih je postavljen, reflektori su upaljeni. Vrijeme je za najljepše večernje haljine. Pomognite zvijezdama da zabljesnu pred publikom tako što ćete im odabrati haljinu koja im najbolje pristaje.

U ovom setu nalazi se:

  • šest listova s različitim večernjih haljinama koje je potrebno obojiti,
  • čak 24 kartice s različitim pozadinama,
  • tri lista s naljepnicama raznih modnih dodataka te
  • osam flomastera koji s jedne strane boje poput kista.

Kreativni set - večernje haljine

Lutkice pod svjetlima reflektora

Magična kutija

Vjerojatno najzabavniji od svih setova je upravo magnetizirani set lutkica za oblačenje koji se sastoji od čak 46 magneta i osam kartica s ilustracijama.

Magična kutija dio je Janodove kolekcije kutija s magnetima, savršene za razvoj dječje mašte, ali i vježbu za uparivanje jednakih likova.

Poanta ovog seta je odabrati jednu od osam kartica s ilustracijom pa prema njoj magnetom spojiti magnetizirane oblike iz kutije.

Kutija s magnetima - Kostimi za djevojčice

Kutija s magnetima

Znate li što je osim zabave i kreativnosti zajedničko svim setovima papirnatih lutkica? Pakirane su u čvrste kartonske kutije pa ih se može lako ponijeti na putovanje, druženje s prijateljima ili na čuvanje baki i djedu.

Mame, prisjetite se djetinjstva pa zajedno sa svojim klincima vježbajte njihovu kreativnost uživajući uz igru ovim zabavnim setovima.

Klik do svih kreativnih setova