Početna Lafaboo blog Najbolje igračke za bebe od 0 do 12 mjeseci

Najbolje igračke za bebe od 0 do 12 mjeseci

Ponedjeljak, 19. veljača 2024.

Ima li išta ljepše i bezbrižnije od dječje igre? Teško.

Igra je, osim zabave, od najranije dobi za dijete i važan dio procesa učenja o svijetu oko sebe. Dan za danom dijete upija kao spužva sve oko sebe i otkriva svijet.

Igra mu u tome pomaže na mnogo načina. Kroz igru dijete razvija svoja osjetila, motoričke vještine, socijalne vještine, kreativnost, maštu i samopouzdanje. 

Uz odabir adekvatnih igračaka svojim mališanima možete dati najbolji mogući početak i to od kada su u kolijevci i znatiželjnim očima promatraju neobičan svijet koji ih okružuje.

Kakve igračke trebaju biti za bebe od 0 do 12 mjeseci?

  • Najmlađi trebaju igračke žarkih boja, različitih tekstura i ugodnih zvukova. Jer upravo su osjetila - zvuk, dodir, okus i vid - prvi prozori kroz koje dijete doživljava svijet. Osim toga, jeste li znali kako dijete može čuti i prije rođenja? Navikavanje na zvukove može pomoći vašem djetetu da postane dobar slušatelj, ali i govornik.
  • Igračke za bebe bi trebale biti perive, nelomljive, bez oštrih rubova te dovoljno velike tako da ih beba ne može progutati.
  • Igračke moraju biti sigurne. S obzirom na to da u ovoj dobi, djeca sve stavljaju u usta, svaka igračka koja im se daje mora biti sigurna. Dobro je znati i da sve naše igračke imaju oznaku CE i sukladne su europskim standardima kvalitete.
  • Igračke moraju biti zabavne i primjerene djetetovoj dobi i sposobnostima. Djeca se automatski počinju igrati s dobrom igračkom, a dobra igračka je ona koja može zaokupiti pozornost djeteta na duže vrijeme. Dobra igračka nudi djetetu mogućnosti da ju koristi na različite načine i tako potiče njegovu kreativnost.

Najbolje igračke za bebe 0 do 2 mjeseca

U ovoj fazi beba zapravo još ne treba klasične igračke, jer se ne može mnogo kretati. Ipak, vaša beba je znatiželjna, gleda i sluša svijet oko sebe, pa je mobile idealan izbor za bebu do 2 mjeseca.

Drveni mobile Ekspresije vrtjet će se iznad bebine glavice i stimulirajući pritom njezina osjetila različitim veselim bojama i oblicima.

Dječji mobile
 

Nemojte zaboraviti da je u toj fazi, najbolji i najpoticajniji izvor radosti za bebu - ljudsko lice, pogotovo ako mu se smiješe mama ili tata.

Najbolje igračke za bebe od 3 mjeseca do 6 mjeseci

S dva do tri mjeseca starosti beba je već dovoljno ojačala i zabava može početi. U ovom trenutku bebice već počinju nalikovati na prave male ljude koji sve aktivnije istražuju svijet oko sebe.

Svijest o okolini se produbljuje i bebe postaju jako zainteresirane za svoje igračke, stavljaju ih u usta, drže u rukama, pokušavaju sastaviti ili rastaviti.

Odaberite igračke koje će biti vizualno atraktivne, koje će beba moći lagano držati u ruci, ispustiti, baciti, žvakati…

Evo i nekoliko prijedloga.

Plišane i zvučne igračke

Nježni Igračka za uspavljivanje - Liva  idealna je prva igračka za vašu bebu. Već od prvih dana pružit će bebi mekoću dodira, ljepotu boja i nježne uspavljujuće zvukove prije spavanja.

Ovaj slatka patkica pravi je prijatelj koji će bdjeti nad vašim mališanom dok spava. Liva u trbuščiću ima mehanizam na kojem možete odabrati zvuk vodopada, otkucaja srca ili jednu od dvije različite uspavanke.

Plišana igračka za uspavljivanje

Tu su i male zvečkice i grickalice koje svojom veličinom stanu u male dječje ručice. Neke proizvode različite zvukove a neke ublažavaju bol koju uzrokuju prvi zubići.


grickalica za bebu sophie

Ovi mekani plišanci probudit će sva osjetila vaše bebice. Zbog načina na koji ispuštaju zvukove potaknut će bebu da ih trese i gnječi, a to je tjelesna aktivnost koja utječe i na razvoj bebine motorike.

Mali plišanci idealni su i za bacanje naokolo. Bebe to vole, a i plišane zvečke voli letjeti naokolo. Pogotovo po travi. Kada Liva leti, vaše dijete jača mišiće, što je iznimno važan aspekt igre.

Kada vidite vašeg bebača kako baca zvečku, razmislite samo koje sve mišiće pritom koristi u svom malom tjelešcu.

Aktivne podloge za bebe

aktivna podloga za igru

Bebe stalno traže nešto što će ih animirati i potaknuti osjetila i znatiželju. Aktivne podloge im nude upravo to.

Aktivna podloga za igru Louise - osim što je mekana i udobna, krije mnoga iznenađenja. Kada nakon igre umorne okice vaših mališana savlada san, uvijek mogu i malo odrijemati.

Podloga stimulira osjetila mališana kroz različite boje, materijale i zvukove. Na dijelovima podloge pričvršćene su igračke koje će beba rado hvatati, šuškati i žvakati kada joj počnu rasti zubići.

Najbolje igračke za bebe od 6 do 12 mjeseci

Bebe u toj fazi postaju sve pokretnije, a polako počinju i puzati. Možete polako proširiti izbor igračaka za vašu bebu i dati im nešto što mogu natezati, žvakati, slagati...

Osim toga, u toj fazi bebe polako postaju svjesne sebe, pa ne bi bilo loše da imaju ogledalo u kojem se mogu vidjeti.

Aktivni paneli, kocke za slaganje, valjci...

Žirafa Sophie Baby valjak idealna je zanimacija za vašu šestomjesečnu bebu i ima sve što će ju zabavljati satima. Na njega će se vaši najmanji penjati, okretati ga ili voziti, a pritom će raditi na razvijanju svojih motoričkih sposobnosti i ravnoteži.

Sadrži više različitih elemenata za zabavu: ogledalo, zvučne kuglice, nabran papir, teksturirani prsten, a sve je osmišljeno kako bi se stimulirala bebina osjetila. Ujedno je vrlo mekan i udoban.


 

U ponudi imamo još igračaka koje će zaokupiti pažnju vaših mališana i probuditi njihovu kreativnost.

Vrlo omiljene među šestomjesečnim bebama su i interaktivne slikovnice koje vašeg mališana aktivno uključuje u svaku priču.

Nadamo se da smo vam dali pokoju ideju za kupnju idealnih igračaka za zabavu i zdrav razvoj vaše bebe, a ako trebate pomoć s odabirom igračaka za vaše dijete ili se pitate koji bi bio idealan poklon za vašeg nećaku - slobodno nam se obratite.

Vaš poklon ćemo i zamotati. I to potpuno besplatno.

Jer igra je važna.

Potražite igračku za bebu