Početna Lafaboo blog 5 najboljih igara i igračaka za trogodišnjake

5 najboljih igara i igračaka za trogodišnjake

Ponedjeljak, 27. veljača 2023.

Kada napune tri godine, mališani su u pravom smislu riječi male osobe. I to jakooo znatiželjne male osobe :)

Moguće je da vam dnevno postave tisuću pitanja i o svemu već polako imaju svoje mišljenje.

 

Što se događa s djetetom u dobi od 3 godine?

  • Emocionalno: Mališan počinje razumijevati društvene uloge i u toj se fazi voli preoblačiti i pretvarati da je netko drugi.
  • Kognitivno: Mališan postaje svjestan sebe i polako se počinje uspoređivati s drugima. U toj fazi mogući su i konflikti jer se dijete počinje i suprotstavljati drugima.
  • Fizički: 3-godišnjak se želi kretati i štoviše, jako teško mu je biti na miru. Vjerujemo kako tate i mame to jako dobro znaju.

Sve u svemu, trogodišnjak je kompleksna osoba sa svojim interesima, mislima, većom kontrolom tijela i pokreta te maštom koja je u punom zamahu.

S tri godine dijete već ima sposobnost da dulje vrijeme zadrži pažnju na određenim stvarima pa će mu izrazito interesantne biti igre pretvaranja, neki mini projekti i drugo.

Izrazito je važno da trogodišnjaku kroz različit izbor igri i igračaka pružite zabavu, ali i mogućnosti kroz koje će razvijati različite vještine.

Idealne igre i igračke za trogodišnjake

1. Setovi za igru

Trogodišnjaci vole uroniti u svijet pretvaranja i zato su setovi za igru u kojem mogu sami stvoriti svoj mali svijet, savršene igračke za zadovoljavanje njihove mašte. 

Tu spadaju razni setovi poput kućica za lutke, setova za kuhanje, dvoraca i slično.

Odaberite set koji dolazi s više različitih likova kako bi se vaše dijete tijekom igre moglo uživjeti u razne uloge. Najbolja zabava će naravno biti ako se vi spustite na koljena i pridružite djetetu u igri :) 


Trogodišnjaci se obožavaju uživljavati u razne uloge

 

Odlična igračka za vašeg trogodišnjaka bit će set Noina arka koja dolazi sa devet parova životinja, a tu su i Noa i njegova žena.

Osim što će mališanu biti zanimljiva i zabavna, ova igračka je edukativna zbog priče o Noi, ali i didaktička. Naime, svaku životinju je moguće pospremiti u za nju odgovarajući otvor. 

2. Doktorski set

Do treće godine života, vaš mališan već više puta bio kod liječnika i jako dobro zna što liječnik radi. 

Zato mu nabavite jedan pravi mali doktorski set  i neka vam vaš mališan pokaže kako liječnik liječi. Vi se naravno prijavite kao pacijent volonter ;)


Vaši mališani uživat će u oponašanju liječnika

 

Le Toy Van doktorski set u vintage stilu sadrži sve što vaši maleni doktori mogu trebati. 

Jarko crvena torba s magnetom na ručkama sadrži stetoskop, toplomjer, injekciju, tlakomjer, čekić za reflekse, škare, otoskop i dvije drvene bočice.

Ovaj set dobio je Junior design nagradu i proglašen je najboljom „Slow toy“ igračkom 2014.godine.

3. Memory igre

Potaknite razvoj moždanih vijuga vašeg trogodišnjaka uz razne memory igre. Dijete će se zabavljati pokušavajući zapamtiti stvari koje su jednake.


 

Memory - male životinjice je društvena igra koja zahtijeva malo koncentracije i moć zapažanja.

Hoće li ovo biti nova omiljena društvena igra vaših mališana? :)

4. Puzzle

Slaganje puzzli jako je korisno za jačanje sposobnosti rješavanja problema i razvoj apstraktnog razmišljanja. Za vašeg trogodišnjaka nabavite primjerene puzzle koje mu neće biti preteško složiti. 

Uživajte i vi u djetetovoj sreći kada shvati kako se dijelovi sklapaju zajedno i otkrivaju prekrasni lik ili sliku.

 

Uz Velike puzzle  Medina godina djeca će saznati što sve gospodin Medo radi tijekom cijele godine - od kada se probudi i ustane iz kreveta, do večeri kada utone u slatki san. 

5. Igre za građenje

Slaganje tornjeva od kocki vama možda izgleda kao jednostavan zadatak, ali za trogodišnjaka to je jako zanimljiv izazov. Uz slaganje kocki, vaši mališani razvijaju moć zapažanja, uče i razvijaju kreativnost i razvijaju spretnost i koordinaciju.

Izbor kocki za slaganje je velik, a mi preporučujemo da za dijete odaberete drvene kocke koje će trajati generacijama i s kojima se djeca uistinu vole igrati.

 

Drvene Lilliputiens kocke biti će nepresušan izvor maštovitih kombinacija. Različitih su boja, oblika i uzoraka i pomoći će vašim mališanima da razvijaju finu motoriku, koordinaciju pokreta te prepoznavanje boja i oblika.

 

 

To je nekoliko naših ideja za igre i igračke koje bi mogle zaokupiti pažnju vašeg trogodišnjaka, a ujedno mu pomoći u razvoju određenih vještina i sposobnosti.

Jer igra je važna. I neka nikad ne prestane :)

LAFABOO NAJVEĆI IZBOR DJEČJIH IGRAČAKA