Početna Lafaboo blog Kako nastaju poznate Le Toy Van igračke i zašto ih obožavamo

Kako nastaju poznate Le Toy Van igračke i zašto ih obožavamo

Utorak, 08. ožujak 2016.

Jednom davno, daleke 1995. godine, u Engleskoj jedan je čovjek odlučio pokrenuti tvrtku koja će proizvoditi prekrasne drvene igračke

Njegovo je ime Georges Le Van i u dizajnu igračaka vodila ga je misao kako djeca možda imaju male ručice, ali jako bujnu maštu.

Prve igračke koje je Le Van izradio bile su dvorac, kućica za lutke i farma i one su uskoro stekle horde svojih malih obožavatelja.

Uskoro je zato nastala i tvrtka Le Toy Van čiji je asortiman proširen na izradu raznih oslikanih drvenih igračaka, a danas je brend sa svojim proizvodima prisutan u više od 30 zemalja u svijetu.


Među prvim Le Toy Van igračkama bio je i dvorac 

 

Brend je specijaliziran je za izradu tradicionalnih igračaka koje su izrađene od drveta i tkanine po najvišim sigurnosnim standardima.

Kako nastaju Le Toy Van igračke

1. Dizajnirane u Velikoj Britaniji

Dizajn svih Le Toy Van igračaka nastaje u sjedištu Le Toy Vana u Surreyu u Velikoj Britaniji. Na igračkama radi iskusan tim dizajnera koji stalno nastoji stvoriti inovativne i vrlo prepoznatljive igračke. 

Mnogi od njihovih projekata su i nagrađeni od struke.

2. Briga o okolišu

Le Toy Van koristi isključivo materijal kojim se održivo gospodari, poput kaučukovca iz uzgoja.

3. Višestruko testiranje na sigurnost

Sigurnost oslikanih drvenih igračaka za djecu do 36 mjeseci ispituje više akreditiranih organizacija za ispitivanje sigurnosti širom svijeta.

4. Finalni proizvod :)

Većina Le Toy Van igračaka spada u imitativne igračke koje potiču kreativnost, socijalizaciju i komunikaciju. Igračke nude veliku mogućnost kombiniranja i nadogradnje.

Jedinstvene igračke koje potiču maštu

Igračke Le Toy Van jedinstvene su po tome što uz njih djeca mogu otploviti u fantastične i idilične dječje avanture, a sve na podu svoje sobe ;)

Radi se o igračkama koje djeci zapravo pomažu stvoriti fantastične scenarije, a sve ostalo prepušteno je njihovoj mašti. 

Le Toy Van tako je najpoznatiji po svojoj kolekciji predivnih kućica za lutke.


Le Toy Van je najpoznatiji po kolekciji predivnih kućica za lutke

 

Uz kućice dolazi i cijeli niz nadogradnji - od kompletnog namještaja i seta za kućne ljubimce do obitelji lutaka koja u kućici živi.

Uz kućice za lutke Le Toy Van u ponudi ima i više vrsta brodova i dvoraca, građevinskih i vatrogasnih vozila te uvijek popularnih automobila i garaža.

Ovi maštoviti setovi omogućavaju mališanima da se užive u igre zamišljanja i igranja uloga i na taj način razvijaju i socijalne, emocionalne i intelektualne vještine.

Stručnjaci kažu kako igranje uloga pomaže djeci steći samopouzdanje i osjećaj sebe, a to je ujedno ključna komponenta za učenje.

I zato obožavamo Le Toy Van igračke :) 

Kupi Le Toy Van igračku