Početna Lafaboo blog Kako žirafica Sophie pomaže u borbi protiv raka dojke?

Kako žirafica Sophie pomaže u borbi protiv raka dojke?

Ponedjeljak, 16. listopad 2023.

Sophie la girafe, poznata po svom pametnom dizajnu i izradi od prirodnih materijala, osvojila je srca roditelja i beba diljem svijeta. Ova igračka osim što je prava ikona među mališanima, ima važnu ulogu u podršci borbe protiv raka dojke. Njezin doprinos u podizanju svijesti i pomoći organizacijama za borbu protiv raka dojke je neprocjenjiv.

 

Ružičasti Listopad - Mjesec borbe protiv raka dojke

Svake godine, ovaj mjesec dobiva dodatno značenje te postaje Ružičasti Listopad - globalna inicijativa koja usmjeruje pažnju borbi protiv raka dojke. Mjesec služi kao podsjetnik na važnost prevencije, ranog otkrivanja i podrške oboljelim ženama. Ružičasta simbolizira borbu, snagu i zajedništvo u ovom naporu za očuvanje života.

 

Najbolji dar za vašu djecu je briga o vlastitom zdravlju

Nakon što dobiju djecu, žene se potpunosti posvete svojim najmanjima, a zaborave na sebe i svoje zdravlje. Svaka žena bi trebala obaviti pregled barem jednom godišnje, neovisno o tome postoje li neki simptomi ili ne. Žene koje brinu o sebi i svom zdravlju, najbolje će moći pomoći svojoj djeci i biti uz njih u svim fazama života.

 

Zašto "SVE za NJU" ?

U duhu Ružičastog Listopada odabrana je udruga "SVE za NJU", koja već godinama pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od raka, te njihovim obiteljima. Udruga je osnovana 2008. godine, a u godinama rada pomogli su preko 2700 žena i njihovih obitelji. U centru oboljeli mogu saznati više o tome kako navigirati lakše kroz zdravstveni sustav te nositi se s promjenama koje donosi dijagnoza. Poseban naglasak rada Udruge je na prevenciji, jer rano otkriven rak dojke može biti potpuno izlječiv.

 

Uloga Sophie u borbi protiv raka dojke

Sophie la girafe se već četvrtu godinu za redom pridružuje ovom važnom cilju. Sav prihod od prodaje ružičastog Sophie privjesaka u listopadu, donira se organizaciji "SVE za NJU". Ružičasti privjesak je znak solidarnosti i podrške oboljelim ženama, a svaka vaša kupnja pomaže u financiranju borbe protiv ove bolesti. Zajedno možemo podsjetiti sve žene koliko je važno brinuti se o vlastitom zdravlju.

 

 

 

Sudjelujte i vi kupnjom ružičastog privjeska Sophie la Girafe!