Početna Lafaboo blog Kako s djetetom napraviti zabavnu masku kod kuće?

Kako s djetetom napraviti zabavnu masku kod kuće?

Ponedjeljak, 06. veljača 2023.

Stiglo nam je najšarenije i najveselije razdoblje godine - maškare! Sigurni smo da vaša djeca već imaju spremne ideje, a možda i dječje kostime. No jeste li se možda zapitali kako bi bilo da napravite masku kod kuće skupa sa svojom djecom? Osim što ćete se super zabaviti i provesti kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, vaši mališani također će raditi na razvoju svojih socijalnih i motoričkih vještina, koncentracije, upornosti te na razvijanju mašte i kreativnosti. Zar to nisu dovoljno dobri razlozi da se okušate u ovom izazovu?

Donosimo vam par ideja kako napraviti dječju masku kod kuće, skupa sa svojim mališanima. 

Izrada DIY maske sa šablonom

Najprije pronađite šablonu dječje maske koja vam je najzanimljivija. Za taj korak, najbolje vam je otići na internet i isprintati onu koja vam prva zapne za oko. Nakon što ste isprintali masku, kreće zabavna i kreativna radionica.

Za ukrašavanje su vam potrebni: kolaž papir, flomasteri, ljepilo, škare, trakice, šljokice i što god drugo imate u kući. Čarolija kreće!

Nakon što ste izrezali dječju masku, možete ju ukrasiti kako god želite. Mi smo se odlučili za kombinaciju kolaž papira i šljokica, gdje smo svaki gornji dio maske ukrašavali na drukčiji način: red papira, red šljoklica.

Mi smo jako zadovoljni krajnjim rezultatom!

Samostalna izrada maske, bez šablone

Najprije nacrtajte željeni oblik dječje maske. Nakon toga, škarama izrežite masku i skupa sa svojom djecom krenite u zabavnu i interaktivnu radionicu izrade maski.

Za dječju masku koja se nalazi na slici dolje, koristili smo: flomastere, ljepilo, škare i razne oblike koje smo lijepili po maski (poput borića i lišća).

Osim navedenih ideja, možete napraviti dječje maske korištenjem različitih materijala koje imate kod kuće (stare tkanine, nakit, torbe itd.). Ovim putem, osim što djeci pružate dobar primjer, potaknut ćete ih na razvijanje ekološke svijesti, stvaranje radnih navika te kako riješiti neki problem i suočiti se s izazovom.

Nadamo se da smo vas ovim idejama potaknuli da krenete u izrađivanje najljepših dječjih maski kod kuće, skupa sa svojim mališanima. 

Ako vam treba dodatnih ideja za kostime i maske, potražite inspiraciju na Lafaboo web shopu.

Najljepši kostimi za maškare