Početna Lafaboo blog Kako ove praznike povezati obitelj kroz igru?

Kako ove praznike povezati obitelj kroz igru?

Utorak, 03. siječanj 2023.

U današnjem modernom svijetu, gdje je tehnologija preuzela veliku ulogu u životu djece, moramo više poticati djecu na igru, jer dječja igra ipak je jedna od temeljnih aktivnosti. Kroz igru, djeca razvijaju osjećaj samostalnosti, sigurnosti, kompetencije te razvijaju motoričke, socijalne, emocionalne i kognitivne vještine.

Jako je bitno da se roditelji povežu s djecom, i to kroz igru. Osim što će se svi super zabaviti, također će ta zajednička dječja igra povoljno utjecati na izgrađivanje kvalitetnijih odnosa i povezanosti. Djeci su njihovi roditelji uzor, i kad se oni požele igrati s njima, dijete dobiva poruku da su roditelji zainteresirani i da žele biti u njihovom društvu, što djeci puno znači. U tom slučaju emocionalna povezanost roditelja i djece jača, kao i povjerenje i bliskost.

Ne morate nužno posjedovati mnoštvo igračaka da bi se zabavljali s djecom ovih praznika. Naprotiv, osmišljavanje novih dječjih igara potiče kreativnost i maštu kod djece.

1. Organizirajte druženje u obiteljskom krugu

Umjesto da se svi članovi obitelji razbacaju po različitim aktivnostima, zašto ne organizirati zajedničko druženje u obiteljskom krugu? To može biti bilo što, od igranja kartica ili društvenih igara, do gledanja filmova ili igranja sportskih igara zajedno.

2. Organizirajte obiteljske izlete

Ako imate više vremena za provedbu tijekom praznika, zašto ne organizirati obiteljski izlet? To može biti bilo što, od posjeta zoološkom vrtu ili muzeju, do izleta u prirodu.

3. Organizirajte sportske igre

Sportske igre također su dobar način da se obitelj poveže. Možete igrati dječje igre poput nogometa ili košarke, ili se opustiti s laganijim aktivnostima poput šetnje ili bicikliranja. Zajednička tjelovježba potaknuti će razvoj motoričkih vještina kod djeteta.

4. Izradite kreativne projekte zajedno

Ako volite kreativne aktivnosti, zašto ne izradite nešto zajedno s obitelji? To može biti bilo što, od slikanja ili modeliranja, do izrade nakita ili pravljenja svojih vlastitih darova. Primjerice, dopustite vašoj djeci da postanu vizašisti na dan i našminkaju vas. Oni će se odlično zabaviti, a vi ćete dobiti novi izgled. Zar to nije sjajno?

5. Čitajte skupa priče i slikovnice

Zajedničko čitanje slikovnica i priča, posebno utječe na odnos roditelja i djece. Osim što se time djetetu razvija ljubav prema čitanju, također se razvija i bliskost roditelja i djece, što djeci daje izvor sigurnosti.

Postoji mnogo načina da se obitelj poveže kroz igru. Bitno je da pronađete nešto što vam se sviđa i da uživate u vremenu provedenom zajedno.

Uvijek pronađite vremena za igru s djecom, jer osim što ćete se time zbližiti sa svojom djecom i usrećiti ih, probudit ćete zaigrano dijete u sebi.

Neka igra nikad ne prestane!

Lafaboo igračke