Početna Lafaboo blog Lafaboo vam donosi prijedloge kako motivirati djecu na povratak u školu

Lafaboo vam donosi prijedloge kako motivirati djecu na povratak u školu

Ponedjeljak, 14. kolovoz 2023.

Vaša djeca su se odlično provela na praznicima i mislite da im neće biti lako vratiti se u rutinu punu obaveza i učenja? Ne brinite, samo ih trebate na vrijeme pripremiti i pronaći sve školske dodatke zbog kojih će se veseliti povratku staroj rutini. 

Pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tome, počevši od brige o kvalitetnom snu sve do prijedloga kvalitetnih i slatkih školskih ruksaka i druge opreme. Znate li kako ih određene igre mogu potaknuti da se ponovno uključiti u aktivnosti koje zahtijevaju strpljenje i koncentraciju? 

Ranije uhodavanje u rutinu

Povratak u rutinu nakon praznika može biti pravi izazov, ali, krenete li na vrijeme s prilagodbom, olakšat ćete svojoj djeci prijelaz iz prazničkog stanja uma u stanje spremnosti na učenje.

Kvalitetan san važan je za svaku osobu, pogotovo za djecu, zato pokušajte uspostaviti najbolje vrijeme za spavanje ranije i naviknite ih na taj režim prije škole. Imajte na umu i da sat vremena prije spavanja ne bi trebali gledati televiziju, u mobitele, tablete i druge uređaje koji emitiraju plavu svjetlost. 

Što djeci može pomoći da brže vrate koncentraciju i da se naviknu na slušanje učitelja i učenika? Zabavne igre koje mogu igrati s prijateljima poput igre s gatalicama. Gatalicama su se i mnogi roditelji igrali kao mali, često i pod odmorom u školi. Djeco donosi modernu verziju gatalica koju je potrebno pravilno složiti prema instrukcijama i zabava može početi. Okupite staro društvo, zaigrajte ovaj origami izazov i nastavite zabavna druženja i u školi!

Za ljubitelje svemira i za kreativnu djecu koja vole izrađivati stvari, imamo set za izradu kaleidoskopa, igračku koja će potaknuti kreativnost i privikavati vašu djecu na uključenost u zadatak i koncentraciju.

Pogledajte cijelu ponudu zabavnih kreativnih i origami setova, sigurni smo da ćete pronaći nešto što će vašoj djeci biti zanimljivo. Osim što će ih zabaviti, ponovno će ih uključiti u aktivnosti koje zahtijevaju strpljenje i koncentraciju te će ih bolje pripremiti na povratak u školske klupe.

Opremite djecu najljepšim priborom za crtanje 

Flomasteri, pastele, bojice, kistovi i vodene boje: sve to možete pronaći u ovom predivnom koferu punom boja. Sadrži sve što treba malim umjetnicima kako bi se iskazali na satu likovnoga. Osim toga, ovaj kofer može biti jako dobar poklon za male prijatelje, koje će sigurno potaknuti da s veseljem pođu natrag u školu.

U ponudi pribora za crtanje pronađite raznobojne flomastere, bojice, glitter penkale, markere, neonske penkale, višebojne kemijske i sve što vam treba da biste mogli prenijeti svoje znanje i umjetničke sposobnosti na papir.

Preslatki ruksaci za školu i izlete

Volite li jednobojne, ili možda školske ruksake s motivima slatkih malih životinja? Imamo ponešto za svakog! Koji god da odaberete, sigurno ćete se istaknuti među svojim prijateljima u školi, a možete ga ponijeti čak i na izlet ili ga iskoristiti kada idete prespavati kod prijatelja.

Istaknut ćemo jedan Fresk ruksak s motivima ježića koji, osim što je presladak, ima poseban odjeljak za bočicu. Zahvaljujući njemu, boca može stajati uspravno pa ne morate brinuti o prolijevanju tekućine. Još jedna zanimljivost je da su Fresk ruksaci izrađeni od recikliranih PET boca, tako da su ekološka alternativa ruksacima od drugih materijala.

 

Tražite još kul dodataka koji će privući pažnju svakog djeteta? Pogledajte ponudu štambilja, blokića, naljepnica i drugih dodataka, a sve to možete iskoristiti da biste ukrasili predivne noteze poput onih iz seta noteza Lucy.

Kreativni kutak - pribor za pisanje, crtanje i dodaci