Početna Lafaboo blog Istražite novi Janod svijet dinosaura

Istražite novi Janod svijet dinosaura

Ponedjeljak, 17. travanj 2023.

Djeca koja vole dinosaure često imaju strast prema znanosti i povijesti. Učenje o dinosaurima i njihovim jedinstvenim obilježjima može pomoći u razvoju dječje znatiželje i mašte, kao i razumijevanja svijeta prirode. Igračke na temu dinosaura su odličan način kako potaknuti njihov interes od najranije dobi.

Unatoč tome što su dinosauri izumrli prije 65 milijuna godina, djeca su uvijek imala poseban interes za ove prahistorijske životinje. Djecu fascinira njihova golema veličina, oštri zubi i ljuskava koža. Paleontologija, znanost o proučavanju pretpovijesnog života, može biti fascinantan predmet za djecu i može ih nadahnuti da nastave karijeru u znanosti i tehnologiji.

Imajući to na umu, Janod je razvio FSC® certificirane igračke, koje ne samo da potiču interes djece za dinosaurima, već imaju ulogu u razvoju motorike ili edukaciji djece.

 

Dječja guralica Dino sastoji se od 4 silikonska kotaća koji omogućuju tihu vožnju, a 2 prednja kotača se pomiču zajedno s glavom dinosaura kad se djeca žele okrenuti. Oblik sjedalice je dizajniran da se djeca lako popnu i udobno sjede. Drvene ručke koje se nalaze na području glave pomoći će mališanima da su stabilni kada krenu u samostalnu avanturu. I ne zaboravite iznenađenje! Rep dinosaura izrađen je od ultra-mekanog plišanog materijala i može se odvojiti.

 

 

Ova aktivna kocka na temu dinosaura idealna je za jednogodišnjake! Vaši maleni sigurno će voljeti boje i detalje koji se nalaze na ovoj lako prenosivoj kocki za igru. Na jednoj strani nalaze se rupe za sortiranje različitih dinosaura. Zahvaljujući filcu na dnu kutije, dinosauri neće proizvoditi nikakvu buku kada padnu. Na drugoj strani nalaze se 3 zupčanika koji će mališane uvesti u svijet rotacije i brzine, a pritom će razviti njihovu spretnost. Na kocki se nalazi i zrcalo, a na vrhu vulkana još 2 igre: labirint i abakus s 8 drvenih perli.

 

 

Na ovom aktivnom drvenom stoliću sve se spaja kako bi djecu transportiralo u nesvakidašnji svemir: vulkan usred erupcije, bebe dinosaura, pa čak i leteći dinosauri! Čak 8 različitih aktivnosti pomažu u razvoju dječje znatiželje, motoričkih sposobnosti i koncentracije: Triceratops koji se vozi po svojoj stazi koja prolazi ispod vulkana, abakus koji se sastoji od 10 drvenih perli i Pteranodon u punom letu, trodijelna igračka za slaganje u obliku palme, te oblici za umetanje u obliku otiska stopala i lista. Na stoliću se nalazi i jaje koje se okreće te zupčanici, jaje koje proizvodi buku kada ga okrenete i rotirajuće zrcalo.

 

 

Djecu fasciniraju magneti sami po sebi, a ovi na temu dinosaura će ih sigurno oduševiti. Magneti Dino zalijepit će se za sve magnetne površine (npr. magnetne ploče), jednostavni su za transport i mogu se uvijek iznova uklanjati i premještati. Ovaj set od 24 drvena magneta pomaže u razvoju mašte i spretnosti djece.

 

 

Djeca od 4 godine i više postaju arheolozi i istraživači, i pronalaze ostatke kostiju dinosaura uz ovaj pribor za iskapanje. Cilj ove zabavne aktivnosti je uživati ​​u pretraživanju 64 kosti kako biste pronašli one potrebne za dovršetak slagalice! Potrebno je sastaviti 10 kostura dinosaura. Svaka zagonetka dolazi s dijelom odgovora koji se može koristiti da se otkrije jesu li istražitelji Jure bili u pravu! Za što realnije iskopavanje tu je i pijesak i povećalo!

 

 

Zahvaljujući ovoj slagalici od 100 dijelova za djecu od 6 godina i više, možemo naučiti više o fascinantnim dinosaurima. U kojem su razdoblju živjeli triceratopsi; trijas, jura ili kreda? Nakon što slože ove panoramske puzzle, djeca će pronaći odgovor. Slagalica se može pohvaliti s više od 40 dinosaura, a na dnu slagalice nalaze se godine i razdoblja kako bi se pružila jasnija kronologija prisutnosti ovih stvorenja na zemlji. Ova kartonska slagalica izrađena je u Francuskoj korištenjem ekološki prihvatljivih tinti na bazi povrća. Kutija omogućuje pohranjivanje i lak transport slagalice kako bi ih vaši mališani mogli nositi kamo god krenu. 

 

 

Svi dinosauri imali su svoje stanište i ova karta je zabavan način da vidite gdje su pronađeni, i koja su imena ovih izumrlih životinja. Djeca od 7 godina i više moći će postupno postavljati magnete na pravo mjesto zahvaljujući osjenčanim siluetama na karti. Karta svijeta s magnetima sadrži čak 50 vrsta dinosaura, a može se objesiti na zid. 

 

 

Ova drvena igra ima 31 dio te je idealna za djecu od 2 godine i stariju koja vole graditi. Ovaj set sastoji se od 3 dinosaura koja možete sastaviti i rastaviti: triceratopsa od 10 dijelova, diplodokusa od 10 dijelova i spinosaurusa od 11 dijelova. Sva tri dinosaura su vrlo slatka sa svojim velikim okruglim očima i upečatljivom bojom. Kako bi slaganje bilo čim lakše, 3 kartice mogu se koristiti kao vodič. Djeca mogu pustiti mašti na volju i upotrijebiti sve dijelove za stvaranje nove životinje.

 

 

Puzzle za najmanje idealne su za rano učenje i razvoj spretnosti mališana. Ove 4 iznimno slatke drvene slagalice namijenjene su za djecu od 18 mjeseci i više! Započnite sa slagalicom od 2 dijela, a zatim postupno povećavajte težinu, do slagalice od 5 dijelova. Vratimo u život Triceratopsa iz 2 dijela, T-Rexa iz 3 dijela, Diplodokusa iz 4 dijela i Ankilosaurusa iz 5 dijelova.

 

Bilo da kupujete za mladog ljubitelja dinosaura ili tražite zabavnu, ali i edukativnu igračku za svoje dijete, naš web shop ima sve što vam je potrebno kako biste zadovoljili djetetovu ljubav prema dinosaurima. Pogledajte naš izbor već danas i otkrijte savršenu igračku dinosaura za svog mališana!

Najbolje igračke na temu dinosaura!