Početna Lafaboo blog Djeca putuju: najbolja zabava u automobilu

Djeca putuju: najbolja zabava u automobilu

Srijeda, 13. lipanj 2018.

Vožnja od nekoliko sati za klince može biti pravi izazov, no i vrlo zabavna ako se dobro pripremite.

Prvo na što se morate pripremiti je 1867 puta ponovljeno pitanje: “Jesmo li stigli?”, a tu su i neprestane molbe za stanku za wc.  Opremite se grickalicama i sokićima, ali i rješenjima za onaj neizostavni dio: “Mamaaaaa, dosadno mi je!”.

Ono bez čega nikako ne biste trebali krenuti na put su najdraže igračke, karte i pjesmice. Donosimo vam nekoliko savjeta kako zabaviti djecu tijekom putovanja.

#1 Igračke, igračke i još malo igračaka

Neovisno putujete li s malom bebom ili većim klincima, s najdražim igračkama će i najduža putovanja biti zabavna. 

igračka u autu

Spakirajte i nekoliko opcija za svaki slučaj jer bi donedavno najdraža igračka mogla prestati biti najdraža, a rezerva mora postojati i ako se najdraža lutka, lopta, autić ili plišanac slučajno potrgaju.

Većina automobila nisu prostrani kao prostorije kod kuće pa vam preporučujemo da spakirate mekane igračke koje se mogu lako dohvatiti s poda i neće boljeti ako slučajno završe u nečijoj glavi.

Bebe će obožavati mekane igračke koje se mogu maziti i proizvode zvukove dok malo većim mališanima možete spakirati interaktivne plišance.

#2 Raspjevani putnici

Ne postoji ništa što se pjesmom ne može riješiti, otjerati i zaboraviti. Bez obzira je li u pitanju mučnina, strah od vožnje ili samo obična dosada, karaoke u uatomobilu pravi su glazbeni izazov.

Roditelji, ako ste ikad poželjeli biti zvijezda, evo vam prilike. Organizirajte Carpool karaoke u kojima ćete predstavljati Jamesa Cordena, a djeca će biti vaši gosti.

Neka sami odaberu kojeg izvođača će glumiti i pjesmu koju će pjevati. Uz to možete odraditi i pokoji intervju, samo da zabava potraje što duže.

Pjevanje u autu zaista može biti ljekovito. Ono oslobađa hormon endorfin, koji stvara zadovoljstvo te oksitocin koji umanjuje stres i tjeskobu. Glazba potiče euforiju, a upravo je to ono što vam treba da se klinci super zabavljaju.

Prije puta napunite bateriju na mobitelu, da bi vaša YouTube aplikacija mogla raditi što dulje.

#3 Igre za cijelu obitelj

Igre memorije odlična su razbibriga za cijelu obitelj jer u većini njih može sudjelovati i vozač.

S ili bez rekvizita, zabava može potrajati i duže vrijeme ako su svi igrači dovoljno zainteresirani za igru

Najpoznatije memorijske igre bez rekvizita zasigurno su one stare “Pogodi tko”, “Kalodont” i “Nastavi priču”. 

Pogodi tko je jednostavna igra za malo veće klince koji već prepoznaje poznate osobe i osobe iz okoline. Jedan igrač zamisli osobu, ostali mu postavljaju pitanja na koja on odgovara s “da” ili “ne”, ako je odgovor negativan, pitanja postavlja sljedeći igrač. 

Kalodont ne moramo ni objašnjavati, sigurno su svi igrali tu legendarnu igru nastavljanja riječi na zadnji slog i zabavljali se na brojnim putovanjima. 

Nastavi priču zahtjevnija je igra koja testira i memoriju odraslih. Cilj igre je ponoviti rečenice priče koju je izrekao igrač prije i dodati jednu svoju rečenicu. Sljedeći igrač mora ponoviti sve zajedno i nadodati svoju rečenicu. Igrač koji izostavi dio priče, prekida krug i igra kreće iznova. 

Naravno, možete dati svojem mališanu da sam spakira pribor koji želi ponijeti sa sobom i napuni putnu torbu ili ruksak kako bi putovanje bilo što zabavnije. 

liliputiens putna torba cirkusMekani ruksak Cesar

Cirkus putna torba                  Mekani ruksak Cesar

U tome će vam pomoći simpatičan organizator za auto koji možete lako objesiti na sjedalo. U male i velike pretince naputite nadražim igračkama, slikovnicama, bojankama, sokićima i učinite njihovo putovanje zabavnim.

organizator za auto

Liliputiens organizator

#4 Igračke koje privlače zabavu

Edukativni magneti u pripadajućoj kutiji u obliku knjige kroz dizajn i sadržaj unapređuju dječje jezične vještine i govor.

Uz slaganje raznih simpatičnih likova djeca se mogu jako dobro zabavljati te istovremeno vježbati finu motoriku i kreativnost.

Kutija s magnetima ima u nekoliko različitih verzija, u obliku različitih likova poput:

  • slova abecede
  • sata s kazaljkama
  • lica s grimasama
  • godišnjih doba
  • životinja
  • vozila i
  • princezi,

mogu biti odlična igračka za one koji svoje vrijeme često provode na različitim mjestima - kod djeda i bake, ali i za putovanje jer se vrlo lako nose i pospremaju.

Magneti u kutiji privlače zabavu

Zabava na magnet

Sada, kada ste naučili što sve kod klinaca i klinceza prolazi kao zabava u automobilu, na vaš popis obaveza dodat ćemo još jednu sitnicu - napunite tablet. Za svaki slučaj.