Početna Lafaboo blog Najbolje igračke i igre za putovanje i nekoliko savjeta kako zabaviti klince u autu

Najbolje igračke i igre za putovanje i nekoliko savjeta kako zabaviti klince u autu

Ponedjeljak, 03. srpanj 2023.

Jeeej! Idemo na put! Nema vrtića, nema škole, nema posla…
Godišnji odmor počinje u trenutku kada krenete od kuće, bez obzira na to putujete li autom, avionom, vlakom ili busom. 

I na putu treba znati uživati. Samo postoji jedna “kvaka”. To treba objasniti djetetu koje je uzbuđeno i samo razmišlja o tome kako će izvaditi kantice i grabljice, navući narukvice ili kolut za plivanje i skočiti u more. Ili jesti sladoled. Znate već, one strašne brige koje more klince.

Put im treba učiniti lakšim i zabaviti ih. Uz to, treba im i spakirati i nekoliko igračaka za igru jednom kada dođu na godišnji. Tko bi njih pitao, uzeli bi apsolutno sve što imaju.
 
Zato smo vam pripremili nekoliko savjeta kako djecu zabaviti na putu i koje igre i igračke je najbolje ponijeti sa sobom na put. 

Igračke za put: mala i velika beba (0 do 3 godine)

Male bebe puno spavaju. Ako ste sretnik pa vaša mala beba kapitulira nakon pet minuta vožnje u autosjedalici nemate puno brige. Morate samo stati dovoljno puta kako bi bebu nahranili i premotali ako je potrebno. 
 
Igračke koje vise, koje se nekako mogu potegnuti i zavezati i koje proizvode zvukove prave su igračke za bebe.

Jednogodišnjaci i dvogodišnjaci su već zahtjevniji na putu jer ne spavaju toliko. Kraj njih ćete već morati sjediti i čitati i zabavljati ih. 
 
Spakirajte i plišance za put, super stvar su i sitne plišane igračke koje se stavljaju na prst. Možete već u autu postaviti predstavu, a mali klinci ih lako mogu primiti, slagati, razvrstavati i bacati. 
 
I naravno, kantice i grabljice su obavezni dio opreme, igra s vodom je omiljena igra mališana. 

Igračke za put: predškolci (od 3 do 6 godina)

Kada dijete navrši tri godine, već jako dobro shvaća što se oko njega događa, a kako klinci rastu možete ih zabaviti i igrama koje smo mi igrali na putu: manji mogu uočavati boje drugih automobila na cesti, malo veći mogu brojati tunele kroz koje se prolazi, a još veći su već spremni za igru kalodonta ili igru pogađanja (igru u kojoj jedan nešto zamisli, a drugi mora pogađati što se pogađalo). 
 
Predškolci su već dosta spretni s prstima pa su bojanke, setovi za crtanje i plastelin također dobra stvar za uzeti sa sobom na put. 

Nakon treće, a pogotovo nakon četvrte godine djeca su već spremna i za društvene igre. Za duga druženja s djecom na godišnjem ne bi bilo loše uzeti i nekoliko takvih igara.


 

1. Guska i Čovječe, ne ljuti se

U malenom kovčegu nalaze se dvije zabavne društvene igre Guska i Čovječe, ne ljuti se. Pravila su vrlo jednostavna, a klinci koji su svladali brojanje lako će ih usvojiti. 

2.Karte za putovanje i plažu

Karte su idealna zabava za put. S djetetom možete kartati i ako sjedite kraj njega na zadnjem sjedištu, ali i u avionu. 
Uz to, karte ne zauzimaju puno mjesta pa ih možete ubaciti u torbu za plažu ili bilo koji ruksak. 

Kartati možete i naše dvije super simpatične igre s kartama Karte Sardine i Mini obitelj.

3. Memory za plažu

Memory je još jedna super igra koja ne zauzima puno mjesta, a zabavlja dijete. Igra pamćenja koja se sastoji od uvijek neparnog broja parova istih sličica može se igrati i u hladu. 

Igre i igračke za put: školarci 

Školarci već jako dobro znaju što ih zanima, a razgovori s njima već zalaze i u filozofske sfere.
 
I dalje vole crtati i bojati i rješavati raznorazne zadatke.


 

1. Magnetna  ploča za crtanje

Dobra ideja za njih kao i za mlađe je ploča po kojoj se crta
To je super rješenje za auto i put jer se tako rješavate sve silne opreme za crtanje. 
 
Naš 4 u 1 kofer ploča vam pomaže i riješiti nekoliko muha jednim udarcem. On je istovremeno i ploča za pisanje s kredom i magnetna ploča za pisanje posebnom olovkom, a sadrži i magnete s brojkama i slovima. 

2. Karta puta i obična olovka 

Školarcima u autu možete dati i kartu putovanja u kompletu s olovkom pa dijete može i pratiti gdje prolazite i zadavati niz pitanja.

3. Potapanje brodova 

Potapanje brodova društvena je igra koja nije baš za auto ili avion, ali mogli bi je ponijeti sa sobom na odmor. Kutija nije prevelika 21x17 centimetara, pa je lako možete strpati u kovčeg, a sigurno smo da će se zabavljati cijela obitelj.

Putovanje s djecom: ne zaboravite...

Većina nas na godišnji tijekom ljeta odlazi na brčkanje na morskoj obali. Zato nikako ne zaboravite sa sobom ponijeti sprave za napuhavanje i opremu za igru u plićaku. 
 
Vrući ljetni dani ne bi smjeli proći ni bez dovoljnih količina krama za sunčanje, suncobrana i sunčanih naočala koje štite dječje oči.
 
Kod odabira igračaka koje će dijete ponijeti sa sobom uključite i dijete. Recite mu da može ponijeti sve igračke koje želi, ali ih mora staviti u svoj ruksak.
 

Tako ćete ga uključiti u proces pakiranja i dati mu osjećaj samostalnosti. A ruksak kojeg je dijete samo pakiralo, vjerujte nam, bit će njegovo malo pokretno blago. 

I naravno, uzmite tablet i pametni telefon pun omiljenih crtića za krizne situacije.

Želimo vam sretan put i puno igranja na godišnjem.

Pronađi igračke za godišnji