Početna Lafaboo blog Sveti Nikola donosi popis najboljih igračaka za djevojčice i dječake

Sveti Nikola donosi popis igračaka za sve dobre mališane

Ponedjeljak, 28. studeni 2022.

Dobri sveti Nikola uvijek pomno bira igračke za svu dobru djecu. Za sve mališane koji ga još nisu upoznali, ajmo se prisjetiti tko je on. Sveti Nikola je simpatični djedica u bijelo-zlatnom ogrtaču s biskupskim štapom i šiljastom kapom na glavi koji dobroj djeci nosi slatkiše i igračkice u očišćenu čizmicu svake godine u isto vrijeme, 6. prosinca. Kada šeta dječjim vrtićima i školama, ali i po ulici, uvijek ga prati nevaljalac Krampus koji zločestoj djeci voli dijeliti šibe. 

U ovom blogu ćemo vam otkriti sve o tradiciji darivanja poklona te koji su to najljepši pokloni prema izboru svetog Nikole. 

 

Legenda o svetom Nikoli

Sveti Nikola je postao zaštitnik djece nakon što je svojim blagoslovom ozdravio dijete, dok tradicija darivanja djece u čizmicu proizlazi iz jedne druge legende.

U toj legendi sveti Nikola bio je susjed osiromašenom ocu koji je ostao sam s tri kćeri i nije im mogao priuštiti poklone. Kad je to sveti Nikola vidio tijekom noći mu je ubacivao zlatnike kroz dimnjak, a oni su padali ravno u viseće čarape na kaminu. To je učinio dvije noći zaredom, a treću noć ga je oduševljeni otac pričekao pa je razglasio priču o dobrom svetom Nikoli. 

Iz te je legende nastala tradicija i izgradila se cijela lijepa priča. 

Tradicija darivanja djece

U Hrvatskoj sva djeca prije dolaska svetog Nikole čiste čizmice, a kada se probude pronalaze igračke i slatkiše. Kad smo mi roditelji bili mali, u čizmice su se spuštale čokoladice i bombončići, naranča i tek pokoja igračka.

A danas? Danas se klinci još uvijek malo plaše da će primiti šibe, a i dalje se vesele sitnicama u čistim čizmicama.

U suradnji sa svetim Nikolom, donosimo vam pomno odabrani popis igračaka za dobre mališane.

Najljepše igračke prema izboru svetog Nikole

1. Set vlakića - Great Green

Svi se vole igrati vlakićima!

Drveni vlakić pravi je izbor za djecu, a poseban je po tome što je ručno izrađen i dizajniran od jakog gumenog drveta. Cijelim vlakom prevladavaju predivne ilustracije, te zlatna boja koja je dodana kao završni detalj.  

2. Tinyly lutkica Luz & Light

Za sve ljubitelje dječjih lutkica, Luz je savšen izbor! Luz je zaljubljena u svemir pa se zato voli šetati noću kada na nebu može vidjeti svjetlucave zvijezde i Mjesec. U setu dolaze lutkica i mala figurica zvjezdica.

3. Žirafa Sophie zvečka/grickalica za zubiće

Sophie zvečka i grickalica za zubiće super je dječja igračka za sve bebice, koja je predviđena za grickanje i ublažavanje boli u bebinim desnima. Žvakalica ima i ručkicu koju beba može lako uhvatiti. Prilikom narudžbe možete izabrati želite li plavu ili crvenu boju. 

4. Dječji ručni sat - Konjić

Dječji sat super je poklon za svetog Nikolu. Osim što će biti odličan modni dodatak, uz njega će djeca brzo naučiti na sat jer pokazuje sate i minute.
 

5. Kreativni set Napravi sam - kaleidoskop

Za sve ljubitelje svemira ili djecu koja vole umjetnost i samostalnu izradu, ovaj kreativni set savršen je poklon. Zabavna i kreativna aktivnost je olakšana zahvaljujući posebno dizajniranim sadržajima i detaljnim uputama kako bi vi i vaši mališani što prije mogli uživati u novoj igrački. 

6. Karte Happy family

Tko se još ne voli igrati s kartama? Ovaj paket dječjih karata ima 7 obitelji sa 7 različitih obrta: Mišić Pekar, Poštar Patak i mnogi drugi. Cilj ove igre je prikupiti kompletne obitelji. Ova strateška igra koja vašu djecu potiče na razmišljanje, sjajna je obiteljska zabava i u njoj mogu uživati ​​svi.

.

7. Zvečka/grickalica louise Zia

Zia je mala žirafa koja dolazi u obliku dječje zvečke i grickalice. Nevjerojatno je mekana i umirit će vašeg mališana kada mu počnu rasti zubići. Osim što ju dijete može grickati, Zia ispušta i zvukove zvonca i šuškanja papira koji će zaokupiti bebinu pažnju.

8. Pastele - Cvjetići

Kako su samo cool ove pastele! U kompletu dolazi 6 raznobojnih voštanih bojica (3 boje po bojici). Ove pastele su super za malu djecu jer su lake za držanje, razvijanje kreativnosti i učenje boja. 

Posjetite Lafaboo web shop i ukrasite dječje čizmice super poklonima za svetog Nikolu