Početna Lafaboo blog Sveti Nikola donosi popis najboljih igračaka za djevojčice i dječake

Sveti Nikola donosi popis igračaka za sve dobre mališane

Utorak, 28. studeni 2017.

Dobri sveti Nikola uvijek pomno bira igračke. Za sve mališane koji ga još nisu upoznali, ajmo se prisjetiti tko je on. 

Sveti Nikola je simpatični djedica u bijelo-zlatnom ogrtaču s biskupskim štapom i šiljastom kapom na glavi koji dobroj djeci nosi slatkiše i igračkice u očišćenu čizmicu svake godine u isto vrijeme, 6. prosinca.

Kada šeta dječjim vrtićima i školama, ali i po ulici, uvijek ga prati nevaljalac Krampus koji zločestoj djeci voli dijeliti šibe. 

A tko je Djed Božićnjak? On je također simpatični djedica, ali obučen u veselo crveno odijelo. Živi u Laponiji na Sjevernom polu s Bakom Božićnjak okružen vilenjacima. Na Badnjak puni svoja čarobna kola koje vuku leteći sobovi i obilazi dobru djecu diljem svijeta. Ostavlja im darove ispod božićnih jelki. 

Njih dvojica dvije su različite osobe koje imaju isti životni cilj: donose darove dobroj djeci. 

Sveti Nikola ostao je u svom originalnom vjerskom izdanju i darove nosi u čiste čizmice 6. prosinca, a Djed Božićnjak je svoju djelatnost darivanja preselio na Božić, malo promijenio svoju priču, kupio nova kola, dobio novo odijelo i poklone ostavlja ispod božićne jelke.  

Legenda o svetom Nikoli, dobrom svecu

A sad da napišemo nešto o legendi staroj 1700 godina 

Sveti Nikola svetac je koji je živio u Maloj Aziji u 3. stoljeću. Imao je bogate roditelje i strica biskupa, ali je vrlo rano ostao siroče i postao svećenik. 

Zaštitnik djece postao je nakon što je svojim blagoslovom ozdravio dijete kojem je zapela riblja kost u grlu, dok tradicija darivanja djece u čizmicu proizlazi iz jedne druge legende.

U toj legendi sveti Nikola bio je susjed osiromašenom ocu koji je ostao sam s tri kćeri i nije im mogao priuštiti poklone. Kad je to sveti Nikola vidio tijekom noći mu je ubacivao zlatnike kroz dimnjak, a oni su padali ravno u viseće čarape na kaminu. To je učinio dvije noći zaredom, a treću noć ga je oduševljeni otac pričekao pa je razglasio priču o dobrom svetom Nikoli. 

Iz te je legende nastala tradicija i izgradila se cijela lijepa priča. 

Tradicija darivanja djece

U Hrvatskoj sva djeca prije dolaska dobrog sveca čiste čizmice, a kada se probude pronalaze igračke i slatkiše. Kad smo mi roditelji bili mali, u čizmice su se spuštale čokoladice i bombončići, naranča i tek pokoja igračka.

A danas? Danas se klinci još uvijek malo plaše da će primiti šibe, a i dalje se vesele sitnicama u čistim čizmicama.

Svetom Nikoli drvene igračke su uvijek najomiljenije. A zašto? Jer ih sam izrađuje . Ovog prosinca sveti Nikola i Lafaboo napravili su poseban popis igračaka za dobre mališane.

Najljepše igračke prema izboru svetog Nikole

1. Drveni vlakić - farma

Svi se vole igrati vlakićima!

Drveni vlakići pravi su izbor za djecu od tri do osam godina, a poseban je zato što prevozi kravicu do farme. Vagone možete poredati po vlastitom izboru budući da svi i s prednje i sa stražnje strane imaju magnet.

Drveni vlakić Farma na magnet

Veličinom je kompatibilan s ostalim Janod tračnicama i vlakovima koji imaju magnet te se lako može kombinirati s njima. 

Klikni za vlakić s kravicom

2. Cezar gladni medo

Dobrim bebama sveti Nikola za spuštanje u čizmicu pripremio je gladnog medu Cezara kojeg treba što prije nahraniti.

Pritisnite mu njušku i Cezar će početi režati zato što je jaaako gladan . Da bi ga nahranili, možete mu dati da pojede ribu, zečića i bumbara. Međutim, životinjice mogu pobjeći kroz rupu na njegovom trbuhu i cijelo vrijeme ga mogu zafrkavati vješajući se po njegovim rukama, ušima ili pak nogama.

 

Cezar gladni medo

Klikni za gladnog Cezara

Uz to što je zabavan i smiješan, Cezar je i jako mekan tako da ga možete dragati do mile volje. Na jednoj nozi ima i ogledalo, maleni zečić ujedno je i zvečka, a bumbar skviči od veselja.

3. Malo simpatično društvo lampica

Dani postaju sve kraći, a noći sve dulje. Sveti Nikola može i u čizmicu ubaciti preslatku lampicu. Baš kao i Djed Božićnjak i sveti Nikola voli mlijeko, keksiće i voće. 

Ovo simpatično društvo eco-friendly lampa samo čeka mjesto na nečijem noćnom ormariću ili polici kako bi zasvijetlili svojim punim sjajem.

A Little Lovely Company

Simpatično društvo noćnih lampica

Lampice sadrže LED svjetlo pa su potpuno sigurne za djecu, a kada maleni pospanci utonu u san, lampa se može i sama ugasiti jer ima timer. Tako djeca lakše utonu u san.

Sigurno će i mrak i ružni snovi postati potpuno bezazleni uz šašavi ananas, oblak, keksić, mlijeko ili sladoled.

4. Vreća i mekana podloga za igru - Polarni medvjed

Sveti Nikola uz najzabavnije igračke voli pokloniti i torbu koja ih čuva na jednom mjestu kako se one ne bi izgubile. A Play&Go torba je ujedno i podloga za igru.

Ova svestrana podloga za igranje namijenjena bebama koje će obožavati print sa simpatičnim polarnim medvjedom s jedne strane, a mame elegantni geometrijski crno-bijeli print s druge.

PlayiGo 2u1vreća i mekana podloga za igru - Polarni medvjed

Podloga za bebi i torba za mamu

Ok, priznajemo da je ovim poklonom dobri svetac malo mislio i na mame.  Na vreći se još nalaze podesive naramenice koje se mogu ukloniti ili prilagoditi vašim kolicima pa lako ponesete sa sobom sve što vama i vašim mališanima treba.

5. Piramida šumskih životinja

Kada sveti Nikola prolazi selima i gradovima, mora proći i kroz šumu pa mu u torbu s igračkama usput uskoče šašave šumske životinje.

Ova piramida šumskih životinjica sadrži likove medvjedića, lije, zečića, puha, sove, ježića, vjeverice, žabe, miša i ptićice koje su tako i poredane - od najmanje prema največoj. Uz životinje, djeca mogu naučiti i brojke.

Piramida za slaganje - šumske životinje

Šumske životinje u torbi svetog Nikole

Piramida jako je dobra i za razvoj fine motorike, prepoznavanja objekata i koordinaciju. kockice su izrađene od čvrstog kartona i oslikane šarenim bojama te su zapakirane u praktičnu kutiju s ručkom.

6. Ćelava beba Roza Balerina

Dobri svetac Nikola zna da sve djevojćice jednog žele postati balerine pa je u svoju torbu odlučio staviti i bebu ćelavicu Rozu Balerinu koja je idealna prva lutkica za sve male slatkice. Idealna je za držanje u malenim ručicama te ima mekano, savitljivo tijelo.

Beba ćelavica može sjediti i ležati, a još k tome miriši na vaniliju. Kako bi uvijek bila spremna za neku predstavu na sebi ima jednodijelnu balerina haljinu koja se lako oblači i skida.

Beba Balerina

Prva beba za prve majčinske instinkte

Beba Balerina dio je kolekcije Corolle Moja prva beba.

Požurite – predstava samo što nije počela a malene balerine su spremne!

7. Kutija s magnetima četiri godišnja doba

Djeca vole slagati i preslagivati. U malom koferčiću nalazi se 115 magneta i četiri pozadine za svako godišnje doba. Magneti su ljudi, odjeća i obuća koji se mogu slagati prema godišnjem dobu.

Kutija s magnetima - 4 godišnja doba

Klikni za zabavne magnetiće

Složite ljude sa slike od magneta iz kutije. A ako želite biti malo šašavi, smjestite, recimo, djevojčicu sa šalom i rukavicama u ljeto na plažu. 

Sveti Nikola zna gdje žive bake i djede pa ponekad i kod njih ostavi dar za male unuke. Zato je ova igra upakirana u praktičnu kutiju u obliku knjige pa je idealna i za prenošenje.


Sveti Nikola i Lafaboo poklanjaju poseban popust


Sviđa vam se što smo odabrali sa svetim Nikolom?

U suradnji s dragim svecem odobrili smo i posebni popust na neke od ovih igračaka za sve naše newsletter pretplatnike.

Poseban popust vrijedi za narudžbe poslane do 3. prosinca u ponoć. Želimo da paketi za dobru djecu stignu na vrijeme. 

Naši newsletter pretplatnici danas će u 20 sati primiti popis igračaka na popusti i poseban kod za popust.

Brzo se prijavite na naš newsletter ako još niste! 

P.S. Svaku igračku posebno ćemo zapakirati u ukrasni papir kojeg sami birate!

Pronađite najdivnije dječje igračke u Lafaboo web shopu.

Najbolji poklon za djecu - igračka