Početna Lafaboo blog Najbolje društvene igre koje možete ponijeti na plažu

Najbolje društvene igre koje možete ponijeti na plažu

Srijeda, 20. lipanj 2018.

Svi se rado sjećamo ljetovanja s roditeljima kad smo u debelom hladu nakon kupanca igrali memory.

Plaža i more privlače zabavu i idealno su mjesto da vaši mališani upoznaju nove prijatelje koji za vrijeme praznika postaju savršena zamjena za prijatelje iz škole ili vrtića.

Bezbrižnost koja vlada za vrijeme ljetnih praznika potiče kreativnost pa djeca neke igre čak i sama izmišljaju, a pobjeda je ono u čemu se najviše uživa.

Za plažu pomaže ruksak pun igračaka, društvenih igara i karata kojima se mogu igrati više igrača. Tako djeca razvijaju motoriku, natjecateljski duh, ali i timski rad.

Prije postavljanja ručnika nemojte zaboraviti zakopati sve rupe u pijesku kako se pijuni, karte i igračke ne bi rušili, a ostatak organizacije prepustite djeci.

Vrijeme je za zabavu. Neka dječji smijeh i radost odjekuju čitavom plažom.

Igra pamćenja

Popularan memory. Mi mislimo da djeca ovu igru znaju igrati čim se rode i svi je obožavaju, a kada su kartice oslikane životinjama iz džungle, ribicama i medvjedićima još su zabavnije i jedva čekaju spajanje sa svojim parom.

Igra Memory ribice    Memory - džungla

Igra Memory - ribice         Igra Memory - džungla

 

Memory razvija memoriju mališana, a zbog slatkih likova joj neće odoljeti ni stariji. Sigurni smo da znate pravila igre, ali da ponovimo – okrenite kartice naopačke, a zatim svaki igrač okreće po 2 kartice. Kada netko pronađe par, stavlja ga pored sebe, a onaj koji ih skupi najviše je pobjednik.

Kockice i pijuni

Čovječe, ne ljuti se klasična je igra koja nikada ne može dosaditi, a kada ovoj klasici dodate još zanimljive izazove poput onih u igri Pyjama party i Guska, zabavi nema kraja.

Posebno označena polja zahtijevaju ispunjavanje raznih izazova i pitanja, a pobjednik je onaj koji prvi stigne do cilja.

Ove zabavne društvene igre ubrzo postaju glavna zanimacija dječjih druženja. Držimo fige da pobijedite! 

Brodolom

Poznajemo one koji su kao djeca igru “Potapanje brodova” sami crtali u bilježnicu s kvadratićima.  Oni su danas odrasli, a njihova djeca ovu verziju igre mogu igrati na puno zanimljiviji način.

Sakrijte svoju flotu kako bi je protivnik što teže pronašao, a onaj igrač koji prvi “potopi” sve protivničke brodove je pobjednik.

Igra potapanja brodova iz Djeco režije uključuje dva seta od pet brodova, dvije magnetizirane ploče te čak 16 kartica s formacijama brodova, pakiranih u čvrstu kutiju u obliku broda te je lako možete ponijeti sa sobom na putovanje ili izlet.

Igra potapanje brodova

Potapanje brodova

Dječje kuglanje

Svi obožavaju bowling. Znamo koliko su prave kugle teške i da je kuglanje maloj djeci gotovo nemoguće, no poznata slatka družina Liliputiens će vas u potpunosti razuvjeriti.

Šest šašavih likova predstavljaju čunjeve, a mekana lopta kuglu koja zvecka kada ju bacite. Veselo društvo spremno čeka sljedeći potez vaših malih kuglača koji će kroz ovu igru razvijati svoje motoričke sposobnosti te sposobnosti hvatanja i bacanja.

Mislimo da će se i roditelji koji put okušati u rušenju ovih mekanih šašavaca, a ako ih uprljate morskom soli i pijeskom, plišance možete oprati u perilici rublja.

Sve u jednom

Bingo, memory i domino - ove tri najomiljenije društvene igre na jednom mjestu vrhunac su oduševljenja i sve što je klincima potrebno za zabavu na plaži.

U ovom šarenom setu okušajte se u svim igrama, a potom nam javite koja vam se najviše svidjela.

Domino se sastoji od 28 komada koji su s jedne strane oslikani životinjama, a s druge strane brojevima. Ovu igru možete igrati s obje strane. U Bingo setu se nalaze četiri kartice i 24 simbola, a strelica će pokazati koji simbol možete postaviti na svoju ploču. Igra Memory ima 16 parova životinja.

Djeca su u igri vrlo aktivna, a roditeljima je poznato i kako ne vole gubiti dok mahnito razbacuju pijune i igračke. Sve je to dio odrastanja, a upravo ove igre naučit će ih kako podnijeti poraz.

Da se igračke ne bi izgubile po cijeloj plaži, nabavite 2u1 Play&Go vreću i podlogu za igru koja će ih čuvati i biti pravi hit na ljetovanju.

Play&Go outdoor vodootporna vreča za igračke

Play&Go vodootporna vreća

 

Ova Play&Go outdoor vreća jednim se potezom pretvara u podlogu za igranje koja je vodootporna pa djeca na nju mogu ravno iz mora. Podesivi remen omogućuje lakše nošenje, a kad je vrijeme za odlazak s plaže jednostavno povucite uže i skupite igračke.

Tri, četiri, sad! Vrijeme je za plažu!

Pogledajte sve društvene igre