Početna Lafaboo blog Brrr, zahladilo je! A to je najbolje vrijeme za društvene igre!

Društvene igre za djecu od 3 do 12 godina

Ponedjeljak, 26. prosinac 2022.

Vani je zahladilo i vi uživate pod dekicom uz čaj, ali vašim je mališanima možda dosadno u kući?

Zato je ovo idealno vrijeme da svi zajedno zaigrate društvene igre.

Ima mnogo razloga zašto s djecom igrati društvene igre. Prije svega, društvene igre omogućavaju vam da s djetetom provedete kvalitetno vrijeme.

Tijekom igranja društvenih igara u krugu obitelji djeca uče mnoge korisne i važne stvari.

Primjerice, uče kako moraju čekati na red i kako dostojanstveno gubiti te da uvijek postoji vrijeme za pobjedu i vrijeme za gubljenje.

Djeca to u sigurnoj i ugodnoj okolini trebaju naučiti, kako bi se kasnije znala nositi s uspjehom, ali i razočaranjem, koje će neminovno doći nekada u životu.

Konačno, društvene igre su izvrsne za kognitivni razvoj vašeg djeteta. Čak i najjednostavnije društvene igre uključuju neku vrstu strategije, brojanje, prepoznavanje boja, podudaranja i više!

Svi znamo da djeca najbolje uče kroz zabavu, a društvene igre nude upravo to! U našem kratkom vodiču izdvojili smo neke društvene igre za mališane od 3 do 12 godina.

Pogledajte i nađite zabavu za vas i vaše dijete.

Društvene igre za djecu od 3 godine

1. Društvena igra - Pin Pon

Ova kooperativna igra koja uči djecu da igraju, pobjeđuju ili gube zajedno, sastoji se od: 12 karata "auto/otvorena cesta", 1 vatrogasne stanice, 1 kuće, 7 žetona "vatra", 1 vatrogasnog vozila i 1 drvene kocke. Cilj igre je spasiti kuću od požara!

Igra je nominirana za As d'or 2022. u kategoriji "Igra godine za djecu" (Međunarodni festival igara u Cannesu).

2. Društvena igra - Ludanimo

Ova zabavna društvena 3 u 1 igra za djecu, sastoji se od: memorya, igre ravnoteže, igre kotrljanja i kretanja. Kroz ovu igru vaša djeca će razvijati svoje motoričke sposobnosti i ustrajnost te naučiti ponalaziti rješenja. 

3. Karte Bata-Waff

Maštovite dječje igre s kartama stvara brend Djeco, a Bata-Waf kartaška je igra za vrtićance izvrsna za učenje brojeva, količina i veličina. Sadrži 36 karata namijenjenih za igru 2 - 4 igrača. Cilj igre je stvoriti svoj čopor pasa, a u svakom krugu najveći pas odnosi sve karte. Igra zahtijeva poznavanje brojeva i moć zapažanja jer igrači na kartama moraju procijeniti koji je pas veći, u čemu im pomažu i vesele ilustracije.

Društvene igre za djecu od 4 do 6 godina

1. Igra koordinacije - Škrinja s blagom

Ova Lilliputiens Igra koordinacije je super zabavna, društvena igra u kojoj će vaši mališani uživati. Cilj igre je saznati što se krije u velikom kovčegu s blagom na kojemu spava zmaj Joe. No kako bi vaša djeca to otkrila, moraju proći sve izazove koji se nalaze na karticama, koje imaju FCS certifikat. Uz ovu dječju igru, vaša djeca će razvijati sposobnosti maštanja i kreativnost.

 

2. Strateška igra - Pogodi tko?

Strateška, društvena igra Pogodi tko, je igra za djecu gdje jedan igrač drugom postavlja pitanja kako bi otkrio i uklonio jednu životinju za drugom križanjem na pladnju. Prvi igrač koji identificira životinju proglašava se pobjednikom! Ova dječja igra izrađena je od FSC® certificiranog materijala.

3. Društvena igra - Mala tržnica

Ova društvena igra, koja je namijenjena za djecu (2 do 4 igrača), super je zabavna igra za učenje. Uz nju će djeca naučiti računati, vraćati ostatak novca i oduzimati popuste. Zar to nije sjajno?

4. Set društvenih igara

Ovaj set društvenih igara za djecu, sastoji se od super zabavnih 12 klasičnih igara kao što su: Čovječe ne ljuti se, Guska, Zmije i ljestve, Križić kružić, igra parova, Bingo, Jamb i igra bacanja kockica. Ova fantastična zbirka namijenjena je djeci željnoj zabave u društvu i idealna je za ovo hladno vrijeme koje je pred nama. 

Društvene igre za djecu od 7 do 12 godina

1. Pixel Tangram

Tangram je slagalica koja zahtijeva strpljenje i koncentraciju vaše djece. Korištenjem predviđenih komada, vaša djeca moraju reproducirati pikselizirane prijatelje iz dalekih galaksija prikazane na karticama. Čim riješe jednu zagonetku, mogu krenuti iznova! 

2. Društvena igra - Put oko svijeta

Krenite u uzbudljivu avanturu oko svijeta sa vašim mališanima uz ovu zabavnu društvenu igru! Tko pobjeđuje? Prvi igrač koji pošalje određeni broj razglednica. Pakiranje sadrži jednu ploču za igru, 17 razglednica, boju, četiri figurice, tri drvena vozila za igru i pravila igre. Idemo na put oko svijeta!

3. Društvena igra - Totem zen

Ova dječja igra vještine i brzine probudit će natjecateljski duh vaših mališana. Igrači izvlače karticu i zatim zajedno pokušavaju sagraditi toranj kakav je na njoj prikazan. Onaj tko prvi sagradi svoj toranj pobjeđuje. Pakiranje sadrži četiri ploče, 26 karata, četiri para štapića, 64 drvene perlice, četiri plastična držaća za štapiće i pravila igre.

Nadamo se da smo vas inspirirali na igru s vašim mališanima i da ćete zato iskoristiti hladna zimska popodneva upravo za igru s njima.

Zapamtite, u današnjem svijetu punom neprekidnih smetnji, Facebooka i računala svaki trenutak proveden s djecom je dragocjen.

Pronađi još društvenih igara