Početna Lafaboo blog Brrr, zahladilo je! A to je najbolje vrijeme za društvene igre!

Društvene igre za djecu od 3 do 12 godina

Ponedjeljak, 13. siječanj 2020.

Vani je zahladilo i vi uživate pod dekicom uz čaj, ali vašim je mališanima možda dosadno u kući?

Zato je ovo idealno vrijeme da svi zajedno zaigrate društvene igre.

Ima mnogo razloga zašto s djecom igrati društvene igre. Prije svega, društvene igre omogućavaju vam da s djetetom provedete kvalitetno vrijeme.

Tijekom igranja društvenih igara u krugu obitelji djeca uče još mnoge korisne i važne stvari.

Primjerice, uče kako moraju čekati na red i kako dostojanstveno gubiti te da uvijek postoji vrijeme za pobjedu i vrijeme za gubljenje.

Djeca to u sigurnoj i ugodnoj okolini trebaju naučiti, kako bi se kasnije znala nositi s uspjehom, ali i razočaranjem, koje će neminovno doći nekada u životu.

Konačno, društvene igre su izvrsne za kognitivni razvoj vašeg djeteta. Čak i najjednostavnije društvene igre uključuju neku vrstu strategije, brojanje, prepoznavanje boja, podudaranja i više!

Svi znamo da djeca najbolje uče kroz zabavu, a društvene igre nude upravo to! U našem kratkom vodiču izdvojili smo neke društvene igre za mališane od 3 do 12 godina.

Pogledajte i nađite zabavu za vas i vaše dijete.

Društvene igre za djecu od 3 godine

Set za kuglanje sa životinjama

Set za kuglanje sa životinjama upoznat će vaše mališane sa šarenim Lilliputiens likovima – Mariusom, Jackom, Georgeom, Ziom, Anais i Anatolom koji služe kao čunjevi, a cilj igre je srušiti ih što više uz pomoć mekane lopte "kugle" koja zvecka kada ju bacite. Kroz ovu igru mali kuglači razvijat će svoje motoričke sposobnosti te sposobnosti hvatanja i bacanja

Društvena igra Domino - farma

Društvena igra Domino-farma sjajan je uvod u svijet društvenih igara, a utječe i na razvoj fine motorike. Ovaj šareni domino odličan je izbor za upoznavanje svojih mališana s tom poznatom klasičnom društvenom igrom.

Set se sastoji od 28 komada domina koje su s jedne strane oslikane životinjama, a s druge strane brojevima. Domino pločice su napravljene od čvrstog kartona i pakirane u praktičnu kutiju s ručkom što olakšava pospremanje i prenošenje.

Domino-farma

Napravite malo mjesta na stolu i zaigrajte domino sa svojim mališanima.

Društvene igre za djecu od 4 do 6 godina

Društvena igra Bingo, memory i domino

Vaše omiljene društvene igre Bingo, memory i domino sada se sve nalaze na jednom mjestu. Zaigrajte domino, memory ili bingo i odlučite koja vam je od tih igara najdraža.

Sve igre izrađene su od čvrstog kartona i samo čekaju veselo društvo koje će satima uživati u zabavi tražeći parove, izvlačeći simbole i slažući povezane dijelove.

Bingo, memory i domino

Društvena igra Konji i Guska

Čovječe, ne ljuti se klasična je igra koja nikada ne može dosaditi, a kada ovoj klasici dodate još zanimljive izazove poput onih u igri Konji i Guska, zabavi nema kraja.

Posebno označena polja zahtijevaju ispunjavanje raznih izazova i pitanja, a pobjednik je onaj koji prvi stigne do cilja.

Ove zabavne društvene igre ubrzo postaju glavna zanimacija dječjih druženja. Svi likovi i kocka su od drveta i veličinom su prilagođeni malim dječjim ručicama.

Društvene igre - Konji i Guska

Karte Bata-Waf

Nove maštovite igre s kartama stvara brend Djeco, a Bata-Waf kartaška je igra za vrtićance izvrsna za učenje brojeva, količina i veličina. Sadrži 36 karata namijenjenih za igru 2 - 4 igrača. Cilj igre je stvoriti svoj čopor pasa, a u svakom krugu najveći pas odnosi sve karte. Igra zahtijeva poznavanje brojeva i moć zapažanja jer igrači na kartama moraju procijeniti koji je pas veći, u čemu im pomažu i vesele ilustracije.

Može li ova kartaška igra postati novom omiljenom društvenom igrom vaših mališana?

Društvene igre za djecu od 7 do 12 godina

Društvena igra - Mikado

Kada jednom krenu igrati, vaši mališani obožavat će Mikado - klasičnu igru za vježbu koncentracije i strpljenja.

Ova jednostavna igra osmišljena je s namjerom da razvija motoriku te potiče na razmišljanje.

Lijepo ilustrirana kutija sadrži 41 štapić, svaki različito označen, koji se izvlače jedan po jedan iz rasutog kupa. Pri tome treba paziti da ostali štapići ne pomaknu ili dodirnu susjedne.

Igrač s najviše skupljenih bodova (označenih na štapićima) na kraju igre je pobjednik. 

Društvena igra Reli

 

Izvrsna za učenje matematike kroz igru je Reli, društvena igra koja će vašim mališanima pomoći da upregnu moždane vijuge i počnu svoje kalkulacije i računanja!

Ako želite biti najbrži i osvojiti reli morat ćete prikupiti dovoljan broj prijeđenih kilometara i osvojiti tri figurice autića. Poslužite se trikovima iz rukava, lukavim potezima, i vježbajte zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje.

Igru može igrati između 2 i 5 igrača.

 

 

Društvena igra Potapanje brodova

Društvena igra Potapanje brodova klasična je igra koju smo i sami znali igrati na papiru, ali ovog puta donosimo novu i ljepšu, Janodovu verziju. Cilj igre je isti, potopiti brodove protivnika i što bolje pozicionirati svoje brodove kako bi ih protivnik što teže pronašao.

Društvena igra Potapanje brodova

Nadamo se da smo vas inspirirali na igru s vašim mališanima i da ćete zato iskoristiti hladna zimska popodneva upravo za igru s njima.

Zapamtite, u današnjem svijetu punom neprekidnih smetnji, Facebooka i računala svaki trenutak proveden s djecom je dragocjen.

Pronađi još društvenih igara