Datum objave: 30.12.2015

Vani je zahladilo i vi uživate pod dekicom uz čaj, ali vašim mališanima je možda dosadno stalno u kući.

Zato je ovo idealno vrijeme da svi zajedno zaigrate društvene igre.

Ima mnogo razloga zašto s djecom igrati društvene igre. Prije svega, društvene igre omogućavaju vam da s djetetom provedete kvalitetno vrijeme.

Kod igranja društvenih igara u krugu obitelji djeca uče još mnoge korisne i važne stvari.

Primjerice uče kako moraju čekati na red i kako dostojanstveno gubiti te kako uvijek postoji vrijeme za pobjedu i vrijeme za gubljenje.

Djeca to u sigurnoj i ugodnoj okolini trebaju naučiti, kako bi se kasnije znala nositi s uspjehom, ali i razočaranjem, koje će neminovno doći kasnije u životu.

Konačno, društvene igre su izvrsne za kognitivni razvoj vašeg djeteta. Čak i najjednostavniji društvene igre uključuju neku vrstu strategije, brojanje, prepoznavanje boja, podudaranja i više!

Svi znamo da djeca najbolje uče kroz zabavu, a društvene igre nude upravo to! U našem kratkom vodiču izdvojili smo neke društvene igre za mališane od 3 do 12 godina.

Pogledajte i nađite zabavu za vas i vaše dijete.

Društvene igre za djecu od 3 godine

Moja prva društvena igra

Moja prva društvena igra upoznat će vaše mališane sa Lilliputiens likovima – Jefom, Walterom, Georgeom, Colette i Nicolasom koji se sastoje od nekoliko dijelova. Cilj igre je spojiti sve dijelove tijela navedenih likova bacanjem kocke. Isprobajte. 

Moja prva društvena igra

Društvena igra Domino-farma

Društvena igra Domino-farma je odlična za razvoj fine motorike. Ovaj šareni domino odličan je izbor da i svoje mališane upoznate s tom zabavnom društvenom igrom. 

Set se sastoji od 28 komada domina koje su s jedne strane oslikane životinjama, a s druge strane brojevima. Domino pločice su od čvrstog kartona i pakirane su u praktičnu kutiju s ručkom što olakšava pospremanje i prenošenje.

Domino-farma

Napravite malo mjesta i zaigrajte domino s vašim mališanima.

Društvene igre za djecu od 3 do 6 godina

Društvena igra Bingo, memory i domino

Vaše omiljene društvene igre Bingo, memory i domino sada se nalaze na jednom mjestu. Zaigrajte domino, memory ili bingo i odlučite koja vam je od tih igara najbolja.

Sve igre izrađene su od čvrstog kartona i  samo čekaju veselo društvo koje će satima uživati u zabavi igrajući ove društvene igre.

Bingo, memory i domino

Napravite malo mjesta i zaigrajte ove zabavne igre s vašim mališanima.

Društvena igra Konji i Guska

 

Čovječe, ne ljuti se klasična je igra koja nikada ne može dosaditi, a kada ovoj klasici dodate još zanimljive izazove poput onih u igri Konji i Guska, zabavi nema kraja.

Posebno označena polja zahtijevaju ispunjavanje raznih izazova i pitanja, a pobjednik je onaj koji prvi stigne do cilja.

Ove zabavne društvene igre ubrzo postaju glavna zanimacija dječjih druženja. Svi likovi i kocka su od drveta i veličinom su prilagođeni baš za malene dječje ručice. 

Društvene igre - Konji i Guska

Zoonimooz - memory sa psom

Društvena igra Zoonimooz je predviđena za dva do četiri igrača. Cilj igre je što prije skupiti tri kosti igrajući jednu od tri varijante ove igre. Igra zahtijeva malo koncentracije i moć zapažanja jer igrači u karticama moraju uočiti kombinaciju koju je od magneta složio njihov suigrač.

Zoonimooz - memory sa psom

Da li će ovo biti nova omiljena društvena igra vaših mališana?

Društvene igre za djecu od 5 do 12 godina

Društvena igra - Pogodi tko

Vaši mališani obožavat će igru Pogodi tko koja je malo drugačija od klasične igre "Pogodi tko". 

Ova zanimljiva interaktivna igra, osmišljena je da razvija motoriku te potiče na razmišljanje i zaključivanje.

Igra započinje odabirom jednog od 15 likova bez da protivnik vidi o kome je riječ. Cilj igre je saznati o kome se radi postavljenjem pitanja. Da li to životinja? Ima li brkove? Nosi li pregaču?

Pobjednik je onaj koji prvi pogodi lik svog protivnika.

Društvena igra - Pogodi tko

Društvena igra Potapanje brodova

Društvena igra Potapanje brodova je klasična igra koju smo i sami igrali na papiru, ali koja  postoji i u Janodovoj verziji. Cilj igre je potopiti brodove protivnika i što bolje pozicionirati svoje brodove kako bi ih protivnik što teže našao.

Društvena igra Potapanje brodova

Nadamo se kako smo vas inspirirali na igru s vašim  mališanima i kako ćete iskoristiti hladne zimske večeri upravo za igru s njima.

Jer u ovom svijetu punom stalnih smetnji, Facebooka i računala svaki trenutak proveden s djecom je dragocjen.

Pogledaj još društvenih igara