Datum objave: 06.09.2017

U ruksak za vrtić po navici pakirate: rezervne hlače i majicu, jedan par gaćica i maramice. U ruksaku se često na putu od vrtića do kuće nosi i omiljena plišana igračka. Kako ne bi nedostajala, u slučaju krize.

Svi znamo da nije dobro natrpati ruksake jer mala vrtićka leđa ne podnose veliku težinu, zato ih često vidimo u rukama roditelja ili na zadnjem sjedištu auta. No, klinci vole nositi svoj ruksak u šetnju i na izlet ili do knjižnice. Pogotovo ako ga napune keksićima i sokovima i u njega strpaju nekoliko omiljenih igračaka

Ako se ruksak pretrpa, bit će ga teško nositi ili će stezati, pa su velike šanse da će završiti na vašim leđima ili u rukama, ili ćete poučeni iskustvom, mali ruksak strpati u svoj veći, bez kojeg ionako nikamo ne idete od kada ste postali roditelj. 

Zato pametno odaberite ruksak za malo dijete.

Ruksak za vrtić: nekoliko stvari na koje morate obratiti pozornost

1. Veličina ruksaka za vrtić

Ruksak djetetu ne smije biti prevelik, ne smije mu plesati po ramenima niti mu padati ispod guze ili stršati van leđa. Ne smije biti ni premalen kako bi u njega ipak stalo nešto više od malog soka u tetrapaku, paketa papirnatih maramica i male figurice. 

2. Podesive udobne naramenice

Klinci rastu, a ako ste sretnik - ruksak će nositi malo dulje vrijeme. Kada krenu u školu, vrtićki ruksak im bez problema može poslužiti za izvannastavne aktivnosti: treninge, izlete, plesne škole, školu stranih jezika…
Gotovo svi ruksaci danas imaju podesive naramenice, ali prije kupnje provjerite jesu li doista udobne.

3. Nekoliko pretinaca na ruksaku

Dva do tri pretinca na ruksaku su sasvim dovoljna za malo dijete. Zapravo, bolji su za tete u vrtiću kako bi lakše našle to što im treba.

4. Vrtićki ruksak mora biti fora

I mi odrasli padamo na izgled, a djeca pogotovo. Ruksak im mora dobro izgledati i biti im zanimljiv kako bi ga htjeli nositi. Pokušajte s djetetom izabrati ruksak, a još će vam biti jednostavnije kupovinu odraditi ako ćete kupovati online.

I jedan praktični savjet: nabavite ruksak kojeg nemaju baš sva djeca. Sigurni smo da u vrtiću polovica djevojčica ima ruksak s likom Else, a druga polovica s likom Peppa Pig. Dečki su pak podijeljeni između Spidermana i autića. 

Tako ponekad ni samo dijete ne zna točno koji je njegov ruksak, a i tete nisu pretjerano sigurne. A tek kad kada nekog drugog pošaljete kako bi dijete pokupili s treninga?

Ima i drugih preslatkih likova koji nisu povezani s popularnim franšizama. 

5. Personalizirajte dječji ruksak 

Koliko puta ste na majice, kape, kabanice i jakne pisali ime djeteta? I broj telefona? Nemojte to zaboraviti s ruksakom. 
Većina ruksaka ima predviđeno za ime, prezime i adresu , a ako nema to možete vrlo lako ispraviti - dodajte laminiranu karticu na zatvarač s podacima. Na zatvarač možete dodati i zgodan privjesak

5 najboljih ruksaka za vrtić

1. George i Cirkus ruksaci za vrtić
 

Dječji ruksak za vrtić Cirkus

George je lemur koji u svojoj ruci drži prozirni list zahvaljujući kojem uvijek možete stvari u ruksaku imati pod kontrolom, a u Cirkus ruksaku skrivena je mačkica Colette koja čuva sve vrijedne stvaru. Oba ruksaka imaju mjesto za upisivanje imena vlasnika, a sve što treba za vrtić ili za izlet stane u njih. 

2. Gusarski ruksak za dečke i cirkus torba za princeze

Ove preslatke torbe idealne su veličine za predškolce: taman u njih stane rezervna majica, hlače i gaćice te plišanac. Mjesta ima i za sokić.

Torba za vrtić ArnoldTorba za vrtić cirkus

Torbe su udobne, imaju podesive naramenice, a osim na leđima mogu se nositi i u ruci. Svaki mali dečko bit će jako važan s gusarskom torbom, a cirkus torba s mačkom odličan je izbor za male princeze. 

Uz to, ovi su ruksaci vodootporni i lako se čiste

3Walter ruksak/torba

Vaši mališani još nisu krenuli u školu, ali se vole praviti da su veliki? Zato je tu jedna jako fora torba koja je idealna za sve predškolske aktivnosti.

Zmaj Walter jedva čeka praviti se važan na leđima svojih novih prijatelja!

4. Liz torba/ruksak

Liz je torba u obliku kućice. U nju stane sve što je potrebno za vrtić, ali i za trening. Liz je posebno fora jer se može nositi u ruci kao torbica, a može se okačiti i na vješalicu. 

Svaki će izlazak uz Liz ruksak biti prava avantura. 

5. Jef torba za dečke i curice

Torba za predškolski i za prvi razred

Jef je ruksak/torba idealna za predškolce i prvi razred jer u nju stane nekoliko bilježnica i knjiga. Naravno, ako knjige ostavljaju u školi. Nažalost, prvašići u Hrvatskoj imaju jaaako teške torbe. Torbe same po sebi su dosta teške, a tek kad u njih moraju strpati sve one radne billježnice, bilježnice i udžbenike... 

Pogledaj sve naše ruksake