Početna Lafaboo blog Ruksak za vrtić: kako ga odabrati

Ruksak za vrtić: kako ga odabrati

Srijeda, 02. rujan 2020.

U ruksak za vrtić po navici pakirate: rezervne hlače i majicu, jedan par gaćica i maramice. U ruksaku se često na putu od vrtića do kuće nosi i omiljena plišana igračka. Kako ne bi nedostajala, u slučaju krize.

Svi znamo da nije dobro natrpati ruksake jer mala vrtićka leđa ne podnose veliku težinu, zato ih često vidimo u rukama roditelja ili na zadnjem sjedištu auta. No, klinci vole nositi svoj ruksak u šetnju i na izlet ili do knjižnice. Pogotovo ako ga napune keksićima i sokovima i u njega strpaju nekoliko omiljenih igračaka

Ako se ruksak pretrpa, bit će ga teško nositi ili će stezati, pa su velike šanse da će završiti na vašim leđima ili u rukama, ili ćete poučeni iskustvom, mali ruksak strpati u svoj veći, bez kojeg ionako nikamo ne idete od kada ste postali roditelj. 

Zato pametno odaberite ruksak za malo dijete.

Ruksak za vrtić: nekoliko stvari na koje morate obratiti pozornost

1. Veličina ruksaka za vrtić

Ruksak djetetu ne smije biti prevelik, ne smije mu plesati po ramenima niti mu padati ispod guze ili stršati van leđa. Ne smije biti ni premalen kako bi u njega ipak stalo nešto više od malog soka u tetrapaku, paketa papirnatih maramica i male figurice. 

2. Podesive udobne naramenice

Klinci rastu, a ako ste sretnik - ruksak će nositi malo dulje vrijeme. Kada krenu u školu, vrtićki ruksak im bez problema može poslužiti za izvannastavne aktivnosti: treninge, izlete, plesne škole, školu stranih jezika…
Gotovo svi ruksaci danas imaju podesive naramenice, ali prije kupnje provjerite jesu li doista udobne.

3. Nekoliko pretinaca na ruksaku

Dva do tri pretinca na ruksaku su sasvim dovoljna za malo dijete. Zapravo, bolji su za tete u vrtiću kako bi lakše našle to što im treba.

4. Vrtićki ruksak mora biti fora

I mi odrasli padamo na izgled, a djeca pogotovo. Ruksak im mora dobro izgledati i biti im zanimljiv kako bi ga htjeli nositi. Pokušajte s djetetom izabrati ruksak, a još će vam biti jednostavnije kupovinu odraditi ako ćete kupovati online.

I jedan praktični savjet: nabavite ruksak kojeg nemaju baš sva djeca. Sigurni smo da u vrtiću polovica djevojčica ima ruksak s likom Else, a druga polovica s likom Peppa Pig. Dečki su pak podijeljeni između Spidermana i autića. 

Tako ponekad ni samo dijete ne zna točno koji je njegov ruksak, a i tete nisu pretjerano sigurne. A tek kad kada nekog drugog pošaljete kako bi dijete pokupili s treninga?

Ima i drugih preslatkih likova koji nisu povezani s popularnim franšizama. 

5. Personalizirajte dječji ruksak 

Koliko puta ste na majice, kape, kabanice i jakne pisali ime djeteta? I broj telefona? Nemojte to zaboraviti s ruksakom. 
Većina ruksaka ima predviđeno za ime, prezime i adresu , a ako nema to možete vrlo lako ispraviti - dodajte laminiranu karticu na zatvarač s podacima. Na zatvarač možete dodati i zgodan privjesak

5 najboljih ruksaka za vrtić

1. George i Louise ruksaci za vrtić
 

George je lemur koji u svojoj ruci drži prozirni list zahvaljujući kojem uvijek možete stvari u ruksaku imati pod kontrolom, a u Louise ruksaku skriven je jednorog Louise koji čuva sve vrijedne stvari. Oba ruksaka imaju mjesto za upisivanje imena vlasnika, a sve što treba za vrtić ili za izlet stane u njih. 

2Fresk ruksaci izrađeni od recikliranih PET boca

ovi ruksaci sadrže nekoliko odjeljaka, tako da se u njih može pospremiti mnogo dječjih sitnica i predmeta. Iznutra se nalazi poseban odjeljak za bočicu koja može stajati uspravno kako bi se izbjeglo prolijevanje tekućine. Prednji džep ima magnetsko zatvaranje, tako da se lako i automatski zatvara.

Torbe su udobne, imaju podesive naramenice, a osim na leđima mogu se nositi i u ruci. 

Uz to, ovi su ruksaci izrađeni od recikliranih PET boca, što doprinosi okolišu. 

3Marius ruksak/torba

Vaši mališani još nisu krenuli u školu, ali se vole praviti da su veliki? Zato je tu jedna jako fora torba koja je idealna za sve predškolske aktivnosti.

Naš Marius jedva čeka praviti se važan na leđima svojih novih prijatelja!

4. Crvenkapica ruksak/torba A5

Vaši mališani još nisu krenuli u školu, ali se vole praviti da su veliki? Zato je tu jedna jako fora Crvenkapica torba koja je idealna za sve predškolske aktivnosti.

Unutra stane sve što vaše dijete može zatrebati: papuče, omiljena igračka pa čak i slikovnica.

Ova se torba može nositi u ruci ili na leđima. Ima podesive naramenice, kukicu da se može objesiti na vješalicu i još ju možete personalizirati imenom vašeg djeteta.

Pogledaj sve naše ruksake