Datum objave: 07.03.2018

Beba brzo postaje velika. Onaj mali, preslatki smotuljak koji se do 6 mjeseci samo nosio počinje svašta zahtjevati i pokušavati. 

Najbolja je publika za vaše šale - smije se na sve, a bebin osmijeh ubrzo krase i prvi zubići. 

Uz to što se beba sa šest mjeseci već vrlo aktivno počinje preokretati po ravnoj podlozi i živahno maše ručicama i nožicama, dio njih pokušava i samostalno sjediti (neki već sjede čvrsto nekoliko minuta prije nego što se sruše). 

U tom razdoblju bebe doista mogu i dulje zadržati pozu tuljana na trbuščiću prije nego li padnu na pod. 

Sa sedam mjeseci neki već i dižu svoju malu guzu u zrak i kreću u istraživanje poda puzanjem.

Svaka beba drugačije se fizički razvija u razdoblju od 6 mjeseci do godine dana, ali jedno je sigurno - svi su oni pravi mali istraživači koji sve stavljaju u usta.

I u tome ih ne biste trebali sprečavati, već osigurati da je ono što isprobavaju ustima sigurno.

Kakve moraju biti igračke za bebe od 6 mjeseci do godinu dana?

  • Sigurne igračke za bebe. Kao što smo spomenuli, put igračaka uvijek vodi kroz bebina usta. Bebe jezikom ispituju teksture različitih igračaka - a znaju si olakšati i škakljanje (i bol) koje se javlja u desnima prilikom izbijanja zubića. Pripazite da su igračke napravljene od sigurnih materijala i boja te da imaju oznaku CE sukladnu europskim standardima kvalitete. 
     
  • Perive, velike, bez oštrih rubova i nelomljive. Da, baš zbog stalnog stavljanja u usta, igračke za bebe moraju biti dovoljno velike da ih beba ne proguta i ne odgrize.
     
  • Zabavne i šarene. Bebe od 6 mjeseci do godinu dana najbolje reagiraju na jarke boje, a ako igračkama dodate zvuk i teksturu - to ih čini još zanimljivijima. 

Najbolje didaktičke igračke za bebe od 6 do 12 mjeseci

Didaktičke igračke su one igračke koje djecu nečemu uče i one koje potiču dječja osjetila. Male bebe doista trebaju učiti. Njima je sve novo - kako okusi povrtnih i voćnih kašica koje isprobavaju u ovom periodu, tako i sve nove teksture i šuškavi materijali. 

Igračke koje proizvode zvukove

“Kada ju primim ona počne ispuštati zvuk”.

Didaktičke igračke za bebe
Lopta Alice                     Interaktivna Louise              Zvečka bubamara


Mala, ali vrijedna lekcija za bebu od 6 do 12 mjeseci o učenju uzroka i posljedice.
Uz igračke koje doista proizvode zvukove kada ih se protrese - zabava je zagarantirana. 

Onim malo većima posebno veselje predstavljat će mekana lopta sa zvukovima koju mogu gurati jednom kada počnu puzati. 

Igračke različitih tekstura i boja 

Sve što se da staviti u usta, proizvodi zvuk i sve što je šareno potiče bebina osjetila. 

Naš aktivni panel Albert bebi nudi sve to. U glavnoj ulozi je slonić Albert koji ima veliko uho s ogledalcem, a napravljen je od materijala koji proizvodi bebama posebno zabavan, šuštavi zvuk. Na surlici se nalaze dva plastična koluta koja se mogu pomicati gore dolje, a Albertu društvo pravi George - naš najdraži lemur. Zvečku u obliku malog tukana bebe mogu povlačiti i pritom veselo zveckati, a ako im to dosadi imaju i jedno malo crveno zvonce. 

.

Aktivni panel Albert

Ako vam se sviđa aktivni panel Albert sigurno će vam se svidjeti i aktivna igračka za kolica Crvenkapica, kao i naša Louise - dugačak aktivni jednorog.

Kocke za slaganje 

Mekane kocke za bebeNe, ne očekujemo da će bebe od 6 mjeseci do godine dana slagati tornjeve. Prvo će se upoznavati s oblikom kocke, ispitati ju i vidjeti kako se kocke ponašaju. 

Za bebe postoje mekane kocke koje pršte jarkim bojama i različitim teksturama. Negdje oko prvog rođendana mališani će možda shvatiti da bi ih trebali složiti jednu na drugu. 

Bebe će sigurno oduševiti i mekane kocke za slaganje farma koje se sastoje od različitih oblika - pravokutnih, kvadratnih te piramida.

 

Igračke za kupanje

Voda je definitivno element koji više pripada bebama nego odraslima. U trenutku kada počinju sjediti, kada postaje još zabavnije mjesto. Špricaju, prskaju, bućkaju se… i promatraju kako se voda prelijeva amo-tamo. 

Igračke za kupanje za bebe
Brodići za vodu

Uživanciju predstavlja hvatanje igračaka koje plutaju. Brodići za vodu odlične su igračke za kupanje malim plivačima, a rađene su od neoprena - tkanine koja se lako pere i suši te ne skuplja plijesan. 


Igra je najvažnija za razvoj djeteta, a posebno ona s roditeljem. Naš savjet glasi: igrajte se sa svojim mališanima. 

Zavirite u predivan Lafaboo svijet igračaka