Početna Lafaboo blog [Predstavljanje brenda] Corolle: bebe s kojima se djeca igraju satima

[Predstavljanje brenda] Corolle: bebe s kojima se djeca igraju satima

Utorak, 30. svibanj 2017.

Mame, sjećate li se kako se zvala vaša omiljena bebica iz djetinjstva?
Sjećate li se onog veselja, sreće i oduševljenja kada je lutka u vašim rukama oživjela kada ste je izvadile iz kutije? 
 
Vremena su se promijenila, danas nam je doista dostupno brdo čudnovatih igračaka, jednogodišnjaci crtaju po pametnim telefonima… ali ništa ne može zamijeniti lutkicu. 
 
Lutke bebice kakve smo uvijek željele kada smo bile male djevojčice stigle su u Lafaboo. Ispričat ćemo vam priču o Francuskinjama, bebicama Corolle.
 
Zaljubit ćete se u njih, sigurni smo. A još važnije, sigurni smo da će se u njih zaljubiti i svaka mala djevojčica (i dečko). 

Priča Corolle lutkica, priča duga 38 godina

Corolle je francuska kompanija smještena u srcu doline rijeke Loire. Lutkice su počeli proizvoditi sada već davne 1979.

Od tada pa do danas svake godine dobre vile u Corolle studiju za dizajn kreiraju prve lutkice, lutkice bebice te odjeću i modne dodatke koje djeci pomažu da sanjaju, maštaju i pretvaraju se.
 
Čarolija Corollea su sati kreativne igre pune smijeha i zabave. 

Zašto su Corolle lutkice toliko posebne?

Svaka Corolle lutkica na svijet dolazi uz puno ljubavi i pažnje francuskih dizajnera.
 
Ono što Corolle lutkice čini izuzetno posebnima je:

  • savršen izgled,
  • idealna veličina za nošenje u dječjim rukama,
  • predivan osjećaj na dodir i
  • lagani, ugodni miris vanilije.

 
Jednom kada dijete u ruke primi Corolle lutkicu nastaje prijateljstvo. A prijatelja se ne ostavlja kod kuće .

Corolle beba uvijek je spremna za put

Corolle lutkice imaju mekano tijelo pa lako stanu i u djetetov ruksak, a uz njih dolazi i etiketa s imenom i prezimenom te adresom i brojem telefona , ako se ikada izgubi. 

Corolle lutke: savršen izgled i predivna odjeća

Corolle lutkice doista izgledaju poput pravih beba. Zasluge za to pripisuju se stotinama fotografija djece iz cijelog svijeta koje su dizajneri proučavali kako bi lutkice imale pravi dječji osmijeh i izraz lica. 
 
Njihova lica su asimetrična, baš kao što je i ljudsko lice. Detalji čine Corolle lutkice predivnim lutkicama, lutkicama koje odskaču od ostalih. 

Pogled bebica za posebnu vezu

Oči Corolle lutkica omogućavaju djeci stvaranje posebne veze, ljubavi na prvi pogled . Odsjaj, izgled i boja očiju lutkica izuzetno su realistične.

Kosa za puuuno različitih frizura 

Svilena i sjajna, plava, smeđa i kestenjasta… kosa Corolle lutkica s posebnom pažnjom usađena je u glavicu kako bi izdržala sva češljanja, uređivanja i nove frizure u igrama frizerskog salona. Svaka frizura lutkice posebno je prilagođena licu svake lutkice, a uz njih idu i posebne špangice, marame i trake... 

Lutka koja se može češljati i češljati

Postoje bebe Corolle ćelavice, ali one s kosom nikad to neće postati 

Koža od vinila za učenje različitosti 

Još 1984. Corolle je napravio prvu lutkicu koja nije bila bijele boje kože sa željom da se svako dijete može identificirati sa svojom bebom, ali i da od djetinjstva uče da su ljudi različiti.

Koža lutkica napravljena je od vinila i vjerno preslikava pravu boju kože - bila ona bijela, smeđa, žuta ili se radi o miješanoj rasi.

Igra oblačenja posebna je s Corolle lutkicama

Corolle veliku pozornost posvećuje i odjeći lutkica. U njihovom studiju pet stilista, inspiriranih posljednjim modnim trendovima za djecu, svake godine za svaku lutkicu kreiraju novu odjeću.

Lutkica Corolle, igračka uz koju se odrasta

Djeca kojoj je dana igračka s kojom se ne mogu igrati, samo je odbace. Kako bi dijete bilo sretno u svom omiljenom poslu, igri, lutkica mora biti prave veličine
 
Lutkica mora stati u djetetove ruke, dijete treba “ninati” ruku u naručju baš kao što su mama i tata ljuljali nju/njega. Ovi su dobre lutkice, lutkice koje djetetu na izbor pružaju da se s njima igra kako želi. 
 
Američki psihoterapeut John Dillingham Dodson o igri je rekao nešto pametno, čega se u Corolleu drže:  

Ako 90 posto djetetove igre dolazi od djeteta, a 10 posto od igračke, to znači da se radi o dobroj igrački”

Dobre Corolle igračke bebice zato su posebno kreirane za igru u svakoj dobi.

Bebe za bebe: Corolle Mekana beba (0+)

Beba koja ima bebu…

Od rođenja beba se želi stiskati i želi osjetiti prisutnost kraj sebe. Lutke iz serije Mekana beba (Mon Doudou Corolle) idealni su izbor za prve prijatelje iz kolijevke. 

Beba se od prvih dana treba stiskati

Jedinstvena kombinacija izuzetno mekanih i delikatnih materijala koja pobuđuje osjetila najbolji je izbor za dijete u kolijevci. 
 
Lutkice iz ove serije dovoljno su velike da ih dijete zgrabi (30 centimetara), sigurne su za žvakanje (jer svaka beba sve stavlja u usta) i imaju predivni miris. 
 
Plus za roditelje je što se sve mogu prati u perilici.

Kada lutka radi sve što i dijete: Moja prva beba (18 + mjeseci)

Dijete koje ima godinu i pol nema nikakve veze s djetetom koje je navršilo godinu dana. Ono već počinje spajati onih nekoliko riječi koje zna, može jesti samo, penje se po stepenicama…

S 18 mjeseci dijete je sposobno povezati sliku i crtež sa stvarnim pravim predmetom.
 
Lutkica djetetu u toj dobi pomaže da izgradi prve osjećaje. Djeca promatraju što rade roditelji i braća i s lutkicama pa ih imitiraju.

Dijete s bebom radi sve što i ono radi

 

Lutkica tako često (s)pava, vozi se u kolicima, papa i kupa se… sve omiljene aktivnosti jednog djeteta od godinu i pol na dalje.

Bebice iz kolekcije Moja prva beba (Mon premiere Corolle) prave su visine za dječje ručice - 30 centimetara.

Kada je lutka prijatelj: Klasična beba (3+)

Mon classique Corolle (3+)
 
Trogodišnjaci više nisu bebe. S tri godine dijete se počinje igrati s drugom djecom i vrijeme je za složeniju igru.

 Od tri do pet godina počinje razdoblje u kojem svako dijete razvija svoje vlastite interese i sklonosti. Također, to je razdoblje u kojem dijete odlazi u krevet svaki dan u otprilike isto vrijeme i doba u kojem shvaća da se uvijek mora slušati tetu u vrtiću 

Odlazak na spavanje s lutkom je uvijek jednostavniji


 
Lutkice iz linije Klasična beba (Mon classique Corolle) djetetu pomažu kroz te sve silne životne promjene pa tako postoji:
 

  • lutkica koje pomažu pri skidanju pelena,
  • lutkica s kojom se bolje spava,
  • interaktivna lutkica s kojom se može pričati i
  • lutkica koja priprema dijete na dolazak brata ili sestre

Igra ne smije prestati: Moja Corollea (4+)

S četiri godine djeca već postaju mali ljudi. Počinju prepoznavati slova, vole brojiti, proučavaju dinosaure, životinje i planete… i roditelji ih često znaju gurnuti prema tome da će uskoro krenuti u školu.
 

Zaboravlja se koliko je važna djetetova igra, svijet mašte i pretvaranja. 

Lutke su najbolje za igranje uloga

 Između četvrte i pete godine igra s lutkom postaje projekcija djetetovih želja. Lutka je najdraža prijateljica  s kojom se dijeli sreća i tuga, igre, prijatelji pa čak i tete u vrtiću!

Igra s Corolle lutkama potrajat će cijelo djetinjstvo, a ove igračke su sigurne igračke.

Corolle lutke, lutke koje su sigurne

Danas su roditelji više no prije svjesni koliko je važno što djeca jedu, kakvu odjeću nose i kakvim se igračkama igraju
 
U Corolleu veliku pažnju posvećuju kvaliteti izrade , a lutkice su prošle i sve testove sigurnosti: fizičke, mehaničke, električne i kemijske. 

Lutke Corolle prošle su sve testove sigurnostiMislite da su lutkice samo za djevojčice? Da, tako su nas naučili. I malim dječacima treba utjeha u kolijevci, treba mu lutkica kojom će imitirati roditelje i lutkica koja će mu pomoći da se skine s pelena. I treba mu prijatelj. Lutkice nisu samo za češljanje i oblačenje. 
 

Poklonite svojim djevojčicama i dječacima jednu lutkicu i pustite ih da uz njih razviju svoje osjećaje i osobnosti. Pustite da ih da maštaju i da se pretvaraju. 

Lutke za sretno djetinjstvo