Početna Lafaboo blog Baby shower - izvrsna prilika za darivanje prvim poklonom

Baby shower - izvrsna prilika za darivanje prvim poklonom

Ponedjeljak, 15. svibanj 2023.

Iako kod nas još uvijek nije toliko popularan kao u zapadnoj Europi i SAD-u, običaj “Baby shower” pronalazi sve više simpatija i u našim krajevima.

Baby shower je, najkraće rečeno, zabava za buduću mamu, najčešće u visokom stadiju trudnoće, koju za nju organiziraju prijateljice ili članovi obitelji.

Uobičajeno je da se dolaskom na ovakav tip zabave, budućoj mami donose pokloni, a nisu strane ni razne zabavne igre.

Kako bi vam malo detaljnije prezentirali sam koncept, u ovotjednom blogu donosimo vam nekoliko savjeta u kojem smjeru bi mogla ići vaša baby shower zabava.

Što se događalo kada si se rodila/rodio

Kako bi svojoj bebi jednoga dana mogli dočarati što je bilo aktualno one godine kada se rodila, organizirajte igru u kojoj će sudjelovati svi gosti.

U pozivu gostima napomenite da na zabavu ponesu jedan predmet kojim će na specifičan način dočarati trenutnu godinu. To može biti članak iz novina, poštanska marka, igračka, omiljena majica, modni dodatak, fotografija popularnog pjevača, glumca ili neke druge slavne osobe i slično.

Za vrijeme zabave recite svakom gostu da pokaže doneseni predmet i na papir napiše zašto ga je izabrao. 

Potom neka svi predmeti s objašnjenjima završe u “vremenskoj kapsuli”. To može biti bilo kakva kutija koju će za nekoliko godina dijete otvoriti i iz prve ruke doživjeti što se sve događalo u vrijeme njegovog rođenja. Probajte. Moglo bi biti zabavno. :)

Nešto slatko

Ispecite keksiće ili muffine ali ih ostavite neukrašene. Neka to bude zadatak za vaše goste. Podijelite im sve potrebno za ukrašavanje i neka pokažu svoja slastičarska umijeća. Kada svi budu gotovi, možete proglasiti čiji kolačići su najljepše ispali i uz to dati i neku simboličnu nagradu.

A najbolje od svega, kolačiće nakon toga možete pojesti. Neka to bude nagrada za sve koji su sudjelovali. 

Sretni broj 7

Na Baby showeru obično ima puno poklona, pogotovo onih namijenjenih bebi. Nepravilnim redoslijedom zapišite broj na svaki poklon i otvarajte ih nasumično. Kada dođete do poklona s brojem 7, recite gostima. 

Naime, u nekim zemljama tradicija kaže kako će osoba koja je donijela sedmi poklon iduća postati mama. Pokušajte da li će upaliti. :)

Pogodi koliko...

Organizirajte igru pogađanja kojoj će se gosti moći okušati u prognozi važnih stvari vezanih uz rođenja bebe.

Neka pogađaju koji će biti datum djetetova rođenja, koliko dana prije ili nakon predviđenog termina će se roditi, težinu pri porodu ili pak spol ukoliko im niste otkrili unaprijed. 

Nemojte zaboraviti proglasiti pobjednika kada za to dođe vrijeme. 

Uspomena za bebu

Vaši gosti s baby showera sigurno će imati svoje mjesto u životu vaših beba zato je ovo idealna prilika da ostave nešto svoje malenim bebačima.

Zamućkajte malo vodenih boja, boje za ruke ili kupite žigove u bojama. Nakon toga neka svaki gost ostavi svoj otisak prsta na slici koju ste prethodno isprintali ili nacrtali i koju kasnije možete uokviriti. To će biti jako lijepa upomena od svih koji su sudjelovali u baby showeru i prekrasan poklon za vaše bebe. 

 

Naravno, pored zabave i igara, bit će i poklona kojima se pomaže roditeljima u opremanju bebice koja dolazi. 

Kako biste što bolje pripremljeni došli na Baby shower, donosimo vam i nekoliko smjernica o izboru igračaka.

Prije svega, fokusirajte se, uz odjeću i obuću, na igračke primjerene novorođenoj bebi.

Mekane igračke i zvečke najprimjereniji su pokloni za tek rođenu bebu, pa s njima ne možete puno pogriješiti kao i sa popularnim Sophie la girafe proizvodima.

 

 

I za kraj, Lafaboo vam želi dobru zabavu na vašem baby showeru. 


Zavirite u naš asortiman