Početna Lafaboo blog 6 kreativnih ideja za nezaboravnu proslavu dječjeg rođendana

6 kreativnih ideja za nezaboravnu proslavu dječjeg rođendana

Ponedjeljak, 18. rujan 2023.

Proslava dječjeg rođendana je poseban trenutak u godini kada se mališani okupljaju kako bi zajedno s prijateljima i obitelji obilježili svoj poseban dan. Ove godine, razmislite izvan okvira i organizirajte nešto posebno za vaše dijete. Evo šest kreativnih ideja za proslavu dječjeg rođendana koje će zasigurno ostati urezane u sjećanju vašeg malog slavljenika i svih okupljenih.

 

1. Plesni party

Za stvaranje vesele atmosfere nema ništa bolje od plesa. Plesni party možete organizirati u vlastitom dnevnom boravku ili dvorištu, a za ovu aktivnost potrebno vam je minimalno pripreme. Postavite zvučnik koji će svirati veselu glazbu, zatim neka slavljenik uzme u ruku trofej (to može biti bilo što; plišana igračka ili veliki štap). Zatim svi počinju plesati, a slavljenik treba odabrati onoga tko najbolje pleše. Nakon toga pobjednik treba preuzeti trofej, popeti se na binu jer on bira sljedećeg pobjednika, a slavljenik se pridružuje plesačima. Igra se tako može rotirati u nedogled, a iznenadili biste se koliko dugo ova aktivnost može zabavljati djecu. P.S. možete uključiti i odrasle u plesanje. Sigurno ćete se svi skupa dobro nasmijati!

 

2. Kostimirani party

Za sve male avanturiste i kreativce, kostimirana proslava rođendana je prava stvar! U kostimiranom partiju nije nužno presudna tema, te će netko biti obučen u princezu, netko u viteza, a netko treći u majstora.  Napravite natjecanje za najbolje kostime i nagradite sve natjecatelje malim poklonima. Osim toga, organizirajte mini modnu reviju kako biste svima omogućili da pokažu svoje kreativne kostime. Uzmite u obzir da svi unaprijed znaju da se treba kostimirati, a vi imajte spremne neke kostime. Netko sigurno neće imati svoju masku, i dobro je imati spremno primjerice; čarobni štapić, krunu, gusarski povez za oči, masku i slično. Malog slavljenika dodatno razveselite rođendanskom rozetom ili rajfom na kojima piše Happy birthday!

 

3. Piknik na Otvorenom

Ako je rođendan u toplijem dijelu godine, razmislite o organiziranju piknika na otvorenom. Odaberite prekrasan lokalni park ili čak vlastito dvorište za opuštajući dan pun igre i ukusne hrane. Pripremite ukusne sendviče, voće, grickalice i, naravno, rođendansku tortu. Djeca će se zabaviti igrajući se na igralištu, voziti bicikle i uživati u svježem zraku. Trebat će vam i velike prostirke na kojima se djeca mogu igrati, a što je bolje od 2 u 1 podloge za vanjsku igru, koju po završetku igranja možete jednostavno skupiti i ponijeti sa sobom - bez dodatnog pospremanja igrački!

 

4. Kreativna Radionica

Ako vaše dijete voli umjetnost i kreativne aktivnosti, organizirajte kreativnu radionicu na rođendanu. Nabavite materijale za slikanje, izradu nakita, origami ili plastelin i glinu za oblikovanje. Djeca će uživati u izradi vlastitih umjetničkih djela koja mogu ponijeti kući kao suvenire. Ovo je također prilika za učenje novih vještina i poticanje kreativnosti.

 

5. Tematski party

Tematski party je fantastičan način da se stvori posebna atmosfera i uronite u određeni svijet ili vremensko razdoblje. On je možda malo teži za organizirati od kostimiranog partija jer bi svi trebali biti obučeni u istu temu, no zato savjetujemo da odaberete neku jednostavnu temu. Jedna od najjednostavnijih tema koju lagano možete organizirati su mali kuhari. Pripremite kuharske kapice i pregače, te unaprijed zamijesite tijesto za muffine te dajte djeci da svatko ukrasi svoj muffin šarenim mrvicama ili bojama za hranu.

 

6. Dan Igranja Društvenih Igra

Ako tražite zabavu bez suvišne pripreme, razmislite o danu igranja društvenih igara. Uvijek možete postaviti stolove i na njih staviti razne društvene igre poput igre pecanje. No djeca vole biti aktivna i još bi bolje bilo kad kad bi igrali igre u pokretu. Primjerice kuglanje ili boćanje za djecu. Ukoliko ste vani ili imate dovoljno prostora unutra, isplanirajte utrku s jajima ili utrku u vrećama. Ovo je odlična prilika da se djeca međusobno natječu, razvijaju vještine suradnje i provedu vrijeme zajedno.

 

Za sam kraj organizirajte rezanje torte i podjelu darova. Lijepa gesta je da svako dijete kući ode s nekim sitnim znakom pažnje. Gumice za brisanje, olovke ili slatkiše lijepo zamotajte i podijelite im na odlasku.

Ove ideje su samo početak kreativnih načina na koje možete proslaviti dječji rođendan. Ključ je prilagoditi proslavu interesima i željama vašeg malog slavljenika kako bi se osjećao posebno i voljeno. Sjetite se da je najvažnije stvaranje nezaboravnih trenutaka i uspomena koje će trajati cijeli život.

 

Mi na Lafaboo posebno volimo rođendane. Toliko, da pri stvaranju korisničkog računa možete upisati datum rođenja djeteta, i mi ćemo ga za rođendan nagraditi sa 10% popusta!

 

Pronađite sve poklone za rođendan na Lafaboo.com