Početna Lafaboo blog 5 stvari koje morate ponijeti kad idete na plažu s djecom

5 stvari koje morate ponijeti kad idete na plažu s djecom

Ponedjeljak, 10. srpanj 2023.

Uživanje na plaži sa svojom djecom može biti zabavno i uzbudljivo iskustvo. Sunčeve zrake, pijesak među prstima i osvježavajući valovi čine savršen ambijent za stvaranje predivnih obiteljskih uspomena. Međutim, kako biste osigurali da vaš izlet na plažu bude što ugodniji i bezbrižniji, ključno je pripremiti se unaprijed. Evo popisa pet stvari koje svaki roditelj mora ponijeti kada ide s djecom na plažu.

1. Oprema za zaštitu od sunca

Jedna od najvažnijih stvari koju morate imati na umu kada idete na izlet na plažu s djecom je zaštita od sunca. Djeca su posebno osjetljiva na štetne UV zrake, stoga je važno osigurati im adekvatnu zaštitu. Ponesite kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite od sunca i redovito je nanosite na kožu djece tijekom boravka na plaži. Također, nabavite šešire sa UV zaštitom kako biste zaštitili lice i vrat od izravnog sunčevog svjetla. Uz to, ne zaboravite na sunčane naočale i laganu odjeću koja će pokriti osjetljivu kožu vašeg djeteta.

 

 

2. Hrana, voda i grickalice

Boravak na plaži može biti prilično aktivan, a dječji apetiti rastu brzo. Zato je važno ponijeti dovoljno hrane, vode i zdravih grickalica za svoju djecu. Zato na plažu pripremite sendviče, voće, povrće, grickalice i vodu. Kako bi izbjegli da se hrana previše zagrije, ponesite termo posude za hranu i termos boce koje drže tekućinu hladnom do 24 sata.

 

3.  Oprema za plivanje

Ako planirate da vaša djeca plivaju u moru ili bazenu, a nisu dovoljno izvježbani da to rade sami, pobrinite se da imate odgovarajuću opremu za plivanje i sigurnost. Osim iz sigurnosnih razloga, plutače i "napuhance" sva djeca vole imati sa sobom zbog dodatne zabave koju donose već zabavnom kupanju na plaži. Uz to, nemojte zaboraviti i dodatne kupaće kostime i ručnike za brisanje.

4. Igračke za plažu

Igračke za vodu su ključne za stvaranje dječje zabave na plaži. Ponesite kantice i lopatice kako bi vaša djeca mogla graditi dvorce od pijeska i kreativno se igrati. Možete donijeti i loptu kojom će se zabavljati igrajući se na obali ili u vodi. Djeca se mogu igrati sama, ili s drugom djecom koje upoznaju na plaži. Upoznavanje s drugom djecom je uvijek lakše, ukoliko postoji neki zajednički interes, primjerice; "hoćeš li mi pomoći izgraditi veliki pješćani dvorac za moje igračkice".

 

5. Torba za plažu i prostirke

Ako sunce postane prejako, ili djeci dosadi igra u plićaku, idealno je da ih u hladu ispod drveta čeka podloga za vanjsku igru na koju mogu postaviti svoje najdraže igračke za plažu. Podloge Play&Go su odličan izbor jer, kad dođe vrijeme za odlazak, jednostavno povucite uže i skupite sve u vreću.

Za kraj, treba vam jedna magična torba za plažu u koju će stati sve navedeno. Dobar trik je ako zadate zadatak djeci da u svom malenom ruksaku ponesu jednu kanticu i lopaticu. To će djetetu dati osjećaj važnosti jer vam pomaže nositi stvari. Nemojte zaboraviti ponijeti i manju torbu u koju kasnije možete staviti mokre stvari.

 

Prisjetite se ovih savjeta i provedite opušten dan na plaži s djecom. Uživajte u sunčanom danu i stvarajte lijepe obiteljske uspomene na plaži!

Na  Lafaboo web shopu pronađite sve artikle za opušten dan na plaži s djecom!